Върховният съд на американския щат Мичиган не допусна до разглеждане

...
Върховният съд на американския щат Мичиган не допусна до разглеждане
Коментари Харесай

Върховният съд на Мичиган отхвърли опита за отстраняване на Тръмп от изборите догодина

Върховният съд на американския щат Мичиган не позволи до разглеждане тъжба на гласоподаватели с гледище Доналд Тръмп да не бъде позволен до присъединяване в първичните избори на Републиканската партия следващата година поради ролята му в нападението на 6 януари 2021 година против Капитолия, съобщи Ройтерс.

 

Съдебното решение разрешава на Тръмп да остане в конкуренцията.

Избирателите се пробваха да дисквалифицират Тръмп според наредба в конституцията на Съединени американски щати, която не разрешава на хора, взели участие във „ въстание или протест ", да заемат държавна служба, в случай че преди този момент са положили клетва като държавни чиновници на Съединени американски щати, заяви Българска телеграфна агенция. 

 

Решението в щата Мичиган контрастира с решението на щата Колорадо. Миналата седмица висшият съд на щата се произнесе, че дисквалифицира Тръмп по силата на същата конституционна наредба.

 

Жалбата в Мичиган се основаваше на раздел от 14-та корекция на конституцията, съгласно който никое лице, към този момент положило клетва, не може да заема служба в работа на Съединените щати или на избран щат, в случай че „ по-късно е взело присъединяване в протест или въстание против Съединени американски щати или е предоставяло помощ или поддръжка на техните врагове. " Поправката в главния закон е направена след Гражданската война 1861-1865 година, с цел да ограничи правата на политиците, взели участие във въоръжена борба на страната на робовладелческите щати от Юга.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР