Върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и

...
Върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и
Коментари Харесай

Външният министър на ЕС: Русия и Китай искат да покажат, че моделът им на живот е по-добър

Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и политиката на сигурност Жозеп Борел счита, че Китай и Русия се възползват от рецесията с ковид, с цел да разширят своята геополитическа роля в света. Той изрази тази позиция в изявление, оповестено в " Ла Република ", съобщи БГНЕС.
" Много явно е, че Китай и Русия се стремят да усилят своето въздействие на световно равнище. Логично е, че за това те употребяват санитарната рецесия, употребявайки всичките си благоприятни условия. Тази тактика се основава на демонстрацията, че избрани политически системи са по-ефективни от нашите (европейските) в битката с пандемията ", сподели Боррел.
Според него " огромни сили като Китай и Русия благодарение на медиите усилват резултата от своята помощ, усилват своята геополитическа роля в света, в това число посредством образуване на публично мнение ".
В същото време Борел напомни помощта на Европейски Съюз, първо за Китай в разгара на епидемията в тази страна, а по-късно за Италия, в това число като изпрати европейска задача от медици до Ломбардия (региона, най-засегнат от епидемията в северната част на страната), която се финансира от Европейски Съюз.
" Европа е тук, само че би трябвало да поддържаме връзка по-добре с държавните управления ", сподели дипломатът.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 9 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР