Върховният лидер на Иран аятола Али Хаменей заяви, че врагът

...
Върховният лидер на Иран аятола Али Хаменей заяви, че врагът
Коментари Харесай

Хаменей: врагът се е отблъснал в ударен от протест Иран

Върховният водач на Иран аятола Али Хаменей съобщи, че врагът е " отхвърлен " в страната, в която има информация за десетки са починали при яростни митинги, провокирани от повишаване на цената на бензина, оповестява " Франс24 ".

" Ние отблъснахме врага от военната сцена. Изтласкахме назад врага в политическата война ", разяснява Хаменей в тирада, излъчена по държавната телевизия.

Той и добави, че вълненията не са резултат от национално придвижване. " Последните дейности бяха проблеми със сигурността, а не от хората . Отблъснахме врага. "

Държавната телевизия, която рядко демонстрира признаци на противоречие в Иран, излъчи фрагменти на маскирани млади мъже, които се сблъскват със силите за сигурност . Организация на обединените нации прикани за въздържаност във вторник и изрази паника при известия, че десетки може би са убити .
 Хаменей: Протестите в Иран са бойкот
Хаменей: Протестите в Иран са бойкот

Той поддържа предлагането за покачването на цените

Иранското външно министерство привика швейцарския дипломат в Иран Маркос Лайтнер, който съставлява ползите на Вашингтон в Иран , във връзка мнения на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео по отношение на митинги против повишение на цените на бензина, оповестява Иранската осведомителна организация ISNA, представена от " Спутник ".

Министерството дефинира изказването на Помпео като интервенция във вътрешните работи на Иран .

Това се случва, откакто Помпео пусна зов към протестиращите в " Туитър ", казвайки " на народа на Иран ", че " Съединените щати са с вас ", съпроводен с по-старо обръщение към " гордия ирански народ... да не мълчи за злоупотребите на държавното управление... след 40 години робия ".

پس از #چهل_سال بیداد، مردم پر افتخار ایران درمورد سوء استفاده های حکومتشان ساکت نمی نشینند. ما هم ساکت نخواهیم ماند. من پیامی برای #مردم_ایران دارم: ایالات متحده صدای شما را می شنود. ایالات متحده از شما حمایت می کند. #ایالات_متحده با شماست. pic.twitter.com/kyKEgZ0BGB
— Secretary Pompeo (@SecPompeo) July 23, 2018  Помпео: Съединени американски щати поддържат иранците
Помпео: Съединени американски щати поддържат иранците

На фона на антиправителствените митинги

Председателят на иранския парламент Али Лариджани подлага на критика мненията на Помпео , като добави, че Съединени американски щати се интересуват само от това, Иран да изпадне в безпорядък .

" Целта на Съединени американски щати във връзка с Иран не е нищо друго, с изключение на да наруши сигурността му и да подпали ползите на иранската нация ", съобщи Лариджани.

Масови митинги избухнаха в голям брой ирански градове в края на предходната седмица, откакто държавното управление разгласи, че ще усили цените на бензина в опит да спести запаси, до момента в който страната се бори да се оправи с въздействието на натиска от американските наказания.
 Съединени американски щати обезпокоени: Иран купува съвременни изтребители и танкове от Русия и Китай
Съединени американски щати обезпокоени: Иран купува съвременни изтребители и танкове от Русия и Китай

Техеран се опитвал да се трансформира в преобладаваща мощ в Близкия Изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР