Върховният комисар на ООН по правата на човека Зейд Раад

...
Върховният комисар на ООН по правата на човека Зейд Раад
Коментари Харесай

Върховният комисар на ООН по правата на човека обвини Тръмп в посегателство срещу свободата на словото

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Зейд Раад ал Хюсеин упрекна президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в посягане против свободата на словото.
„ Наистина е изумително, когато си помислите за това, че свободата на словото, което се явява една от основите на конституцията на Съединени американски щати и която Съединените щати пазят от дълги години, е подлагана на нападки от страна на президента “, съобщи той, по време на изявление пред публицисти в Женева, съобщи организация Фокус.
„ Това е изумителен поврат “, продължи ал Хюсеин. „ В последна сметка това е доста рисково развиване на нещата “. Освен това, комисарят на Организация на обединените нации добави, че по негово мнение, отрицателните изявления на Тръмп по адрес на публицисти могат да бъдат оценени като подстрекаване към омраза сред политически и обществени групи.
Той характеризира, подложените на рецензии от страна на Тръмп, вестници Ню Йорк Таймс, Уошингтън Поуст и СиЕнЕн като „ трите най-уважавани новинарски организации в света “. Ал Хусеин подсети, че тези медии са били, неведнъж, наричани от Тръмп „ лъжци “.
„ Да наричаш тези медии лъжливи, значи, че нанасяш съществени вреди. Неотдавна, в Аризона, той (Тръмп) отиде толкоз надалеч, че съобщи, че тези публицисти в реалност са безчестни хора, които не обичат своята страна. “, съобщи комисарят по правата на индивида.
„ Щом може да приказва за публицистите по този метод, то си задавам въпроса, не е ли това подбудителство на други хора към принуждение над публицисти! “, означи ал Хюсеин, като обърна внимание на „ отговорността “, която ще лежи върху президента при положение, че на представителите на тези три медии, бъде „ породена щета “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР