Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер е

...
Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер е
Коментари Харесай

ООН се разтревожи от призивите в Израел за изселване на палестинците от Газа

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер е " доста смутен " поради апелите на висши израелски чиновници палестинците да изоставен Газа , оповестява " Франс прес ".

В понеделник министърът на националната сигурност на Израел Итамар Бен-Гвир прикани за " решение за поощряване на емиграцията на жителите на Газа " и за повторното основаване на израелски селища в линията Газа.

Изявлението му пристигна ден, откакто крайнодесният министър на финансите Бецалел Смотрич също настоя за връщането на заселниците в Газа, като добави, че Израел би трябвало да " насърчи " към 2,4 милиона палестинци да изоставен територията.

" Много съм смутен от изказванията на високопоставени израелски чиновници по отношение на проектите за прекачване на цивилни от Газа в трети страни ", написа Тюрк в обществената мрежа X.
 Израел скрито увещава Конго да одобри мигранти от Газа?
Израел скрито увещава Конго да одобри мигранти от Газа?

Съединени американски щати разкритикуваха апелите за презаселване на палестинци

Той добави, че " интернационалното право не разрешава насилственото пренасяне на предпазени лица в границите на окупираната територия или депортиране от нея ".

От експлоадирането на войната през октомври израелското държавно управление под управлението на премиера Бенямин Нетаняху не е предложило публично проекти за изселване на жителите на Газа или за изпращане на еврейски заселници на територията на анклава.

Боевете избухнаха, откакто палестинската въоръжена формация " Хамас " атакува Израел на 7 октомври, като умъртви към 1140 души, множеството от които цивилни,.

В отговор Израел се закани да унищожи групировката и стартира бомбардировки и наземна инвазия, която трансформира елементи от Газа в руини и

По-голямата част от жителите на Газа бяха принудени да изоставен домовете си по време на сред бойците на " Хамас " и Израел.
 Израел ожесточава ударите по Южна Газа
Израел ожесточава ударите по Южна Газа

На фона на опасения от разгръщане на спора в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР