Върховният касационен съд (ВКС) постанови окончателни оправдателни присъди за събарянето

...
Върховният касационен съд (ВКС) постанови окончателни оправдателни присъди за събарянето
Коментари Харесай

Окончателни оправдателни присъди по казуса с тютюневия склад в Пловдив

Върховният касационен съд (ВКС) постанови дефинитивни оправдателни присъди за събарянето на тютюневия склад на ул. " Одрин " 8 в Пловдив.

Сагата с тютюневия склад стартира през 2016 година, когато в почивен ден багери започнаха разрушаването на културната полезност с концепцията на мястото й да бъде построена съвременна постройка. Събарянето беше спряно с жива верига и намесата на институциите. Последваха правосъдни каузи, а в това време внушителната сграда, въодушевила Димитър Димов, за романа " Тютюн ", остана полуразрушена.

Под правосъдна отговорност бяха подведени двамата съсобственици на компания " Одрин 8 " ЕООД-Пловдив, която има тогавашния тютюнев склад.

Окръжният и Апелативният съд в Пловдив излязоха с оправдателни присъди по всички повдигнати обвинявания. Сега решенията са доказани и от най-високата инстанция.

В претекстовете си Върховен касационен съд приема, че с оправдаването на подсъдимите по повдигнатото им обвиняване за осъществено закононарушение материалният закон е прибавен вярно. Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

През предходната година беше реализирано единодушие от притежателите на полуразрушения склад, община Пловдив и Националния институт за паметниците на културата постройката да бъде ремонтирана, реставрирана и отчасти надстроена. Издаденото от община Пловдив позволение за градеж планува преустрояване на две от трите опожарени здания, от които сега стърчат единствено фасади.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР