Върховният касационен съд ще определи къде ще се гледа делото

...
Върховният касационен съд ще определи къде ще се гледа делото
Коментари Харесай

След самоотвод на всички съдии: ВКС ще решава къде ще се гледа делото по случая "Дебора"

Върховният касационен съд ще дефинира къде ще се гледа делото против 26-годишния Георги Георгиев, упрекнат в причиняване на две междинни телесни повреди, закани с ликвидиране и за насила към Дебора от Стара Загора.
 
По-рано във вторник стана ясно, че и последният вероятен арбитър, който можеше да прегледа делото " Дебора " в Районния съд в Стара Загора, си е направил отказ през днешния ден. Така всеки всеки един от съдиите от състава на Районен съд – Стара Загора, след определянето му за докладчик, посредством системата за инцидентно систематизиране, е направил отказ.
 
Районните съдии са приели, че с цел да се избегнат всевъзможни подозрения в безпристрастното разглеждане и решение на делото и с цел да бъде обезпечена обективността при осъществяване на правораздаването, както и правото на самостоятелен и неутрален съд, обезпечени от член 6 от Европейската спогодба за правата на индивида, следва да създадат отказ, осведомиха от Районния съд в Стара Загора.
 
Георги Георгиев бе упрекнат, че е нанесъл стотици рани с макетен нож на 18 -годишната Дебора Михайлова и е отправил закани за ликвидиране против момичето. Обвинителният акт против Георгиев беше импортиран в Районния съд в Стара Загора на 15 декември предходната година.
 
От тогава до през днешния ден поредно отказ си направиха всички 17 наказателни и цивилен съдии. Вероятно разпределението на делото ще отиде в Районния съд в Пловдив.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР