Върховният касационен съд потвърди решението на САС за наложеното наказание

...
Върховният касационен съд потвърди решението на САС за наложеното наказание
Коментари Харесай

10 години затвор за мъжа, организирал убийството на Алексей Петров

Върховният касационен съд удостовери решението на САС за наложеното наказване 10 години „ Лишаване от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим по отношение на украинския жител Роман Ловгиненко. Той е упрекнат за това, че опитал съзнателно да убие повече от две лица, със средства, рискови за живота на мнозина, сочат от прокуратурата.

През интервала от пролетта на 2014 година до 29 октомври 2015 година в София, Ловгиненко провел убийството на Алексей Петров с още три лица. Украинецът бил подстрекател и помощник на групата. Той заречен и 200 000 евро на причинителите и помагача, които трябвало съзнателно да умъртвят Петров. Ловгиненко съзнателно е улеснил осъществяване на закононарушението, като набавил парични средства и оръжията за осъществяването му– два броя гранатомети; дал препоръки и разяснения; провел следенето на Петров и набавил леките коли за неговото осъществяване.

На 29 октомври 2015г. към 08:35 ч. в София, в кв. „ Кръстова вада “, на Т-образно кръстовище сред улиците „ Проф. Милчо Лалков “ и ул. „ Светослав Минков “ причинителите и помагача са създали опит за съзнателно ликвидиране на Алексей Петров и неговия водач Стефан Борисов, като са произвели изстрели с два броя гранатомети към автомобила, с който пътували Петров и Борисов. Деянието е осъществено преднамерено и въпреки и довършено не са настъпили плануваните в закона и желаните от дееца публично рискови последствия от това закононарушение – автомобилът е бил брониран и снарядите не са проникнали в него.

Решението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР