Върховният касационен съд отмени условната присъда на полицейския служител Владимир

...
Върховният касационен съд отмени условната присъда на полицейския служител Владимир
Коментари Харесай

`ВКС отмени условната присъда на полицейски служител, причинил смъртта на дете на пътя в с. Братаница

Върховният касационен съд анулира условната присъда на полицейския чиновник Владимир Панайотов, който  през юли 2021 година удари на пешеходна пътека в пазарджишкото село Братаница 7-годишната Моника.

След като се призна за отговорен, заради което делото се гледа по съкратената процедура, Панайотов първо беше наказан на 4 години затвор от Пазарджишкия областен съд, само че Пловдивският апелативен понижи наказването до 3 години условно с 4-годишен изпитателен период.

Според висшите съдии, второинстанционният съд не е съобразил  с механизма на осъщественото от Панайотов закононарушение, което се характеризира със съществено нарушение на разпоредбите за сигурност, планувани да подсигуряват живота и здравето на най-уязвимите участници в придвижването, каквито са намиращите се на пешеходна пътека. Делото е върнато за ново разискване на Пловдивския апелативен съд.

Смъртта на дребната Моника и условната присъда на служителя на Министерство на вътрешните работи доведоха до поредност от митинги в село Братаница. Близките на детето бяха част и от протестиращите в София с искане за по-тежки санкции на водачи, шофиращи след приложимост на опиати, алкохол и висока скорост.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР