Върховният касационен съд остави в сила решението на Апелативен съд

...
Върховният касационен съд остави в сила решението на Апелативен съд
Коментари Харесай

Потвърдиха решение на Апелативен съд Пловдив

Върховният касационен съд остави в действие решението на Апелативен съд - Пловдив, с което e доказана шестгодишната присъда отнемане от независимост по отношение на Н.Н. от Хасково. Тя е произнесена от Хасковския областен съд и с нея подсъдимият е приет за отговорен в осъществяване на злополука със починала пешеходка.

На 27.03.2016 година в Хасково Н.Н. минавал с колата си  край гробищния парк, като карал след използването на алкохол. Той нямал удостоверение за правоуправление, нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на пешеходка с букви В.Т., като след  катастрофата е избягал от местопроизшествието.

Производството пред Окръжен съд – Хасково е протекло по реда на съкратеното разследване, като Н.Н. е признал обстоятелствата в обвинителния акт и правната подготовка на закононарушението. За това той е получил присъда от 9 години отнемане от независимост, само че поради признаването на виновността, съдът е понижил наказването с една трета и е определил Н.Н. да излежи 6 години отнемане от независимост при първичен общ режим.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР