Върховният административен съд (ВАС) върна на Ахмед Доган и неговите

...
Върховният административен съд (ВАС) върна на Ахмед Доган и неговите
Коментари Харесай

Делото за пътя към летния сарай на Доган се превърна в пародия

Върховният административен съд (ВАС) върна на Ахмед Доган и неговите представители възможностите за придобиване на собствеността върху пътя към летния сарай в " Росенец ". Върховните магистрати решението на Бургаския административен съд, който в края на предходната година поряза Доган с аргумента, че няма юридически интерес по проблема, научи Mediapool. Делото обаче придобива пародиен темперамент, тъй като съдиите в Бургас и София не са единомислещи по въпроса защо въобще се води процесът.

През ноември административният съд в Бургас на околните до Доган компании " Хермес солар " и " Стрейтлайн " по делото за шосето към сарая. Двете сдружения апелираха решението на общински съвет, с което локалната власт се отхвърли от желанието си да трансформира пътя към сарая в частна общинска благосъстоятелност и по-късно да им го даде.

Аргументите на бургаския съд бяха странни. В определението си арбитър Яна Колева уточни, че компаниите са обжалвали решение, което не е взето, т.е. жалбата им няма предмет и следва да бъде отхвърлена. Тъкмо противоположното споделят двете страни по делото – и общината, и сдруженията настояват, че решението за промяна на собствеността на пътя е оттеглено от общинския съвет.

Сега Върховният административен съд показва, че бургаската съдийка не е схванала какво решение са взели общинарите. Според висшите магистрати решението за промяната на собствеността на пътя в действителност е оттеглено и Бургаският административен съд би трябвало да продължи да гледа делото. Съдиите от Върховен административен съд изясняват, че оттеглената от общинарите точка има четири подточки, в които въпросът е бил решен. Върховните магистрати съвсем безусловно упрекват бургаската съдийка в недовиждане.

През април м.г. Общинският съвет в Бургас взе решение, съгласно което собствеността на пътя бе заменена от обществена в частна общинска. На същата сесия бяха утвърдени и предварителни контракти за прекачване на правата на частните сдружения. Това решение бе обжалвано от група жители, само че към момента няма изговаряне на съда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР