Върховният административен съд ще се произнесе в срок от месец

...
Върховният административен съд ще се произнесе в срок от месец
Коментари Харесай

Адвокатът на Милена: По Конституция всеки има право да изказва мнение

Върховният административен съд ще се произнесе в период от месец по тъжба за дискриминация от ЛГБТ общността против певицата Милена Славова. Това заяви юрист Янева, която е бранител на Славова, съобщи кореспондент на " Фокус " .

По думите ѝ прокуратурата е счела жалбата на певицата за основателна и решението на първоинстанционния съд опонира на " материалния и процесуалния закон " и следва да бъде анулирано. " Всеки български жител има право да изрича свое мнение, което е записано в Конституцията ", посочи Янева

По думи на Славова в обществените мрежи е получавала закани за " завързване за инвалидна количка ", " удавяне в езеро ", " изваждане на очи " и други сходни. За заканите за живота и здравето на певицата се води досъдебно произвеждане против двама души.

Според юрист Илиева, отбрана на ответната страна, представител на ЛГБТ организацията и съорганизатор на " София прайд ", реакцията на Милена Славова води до разделяне в обществото:

" Г-жа Славова, произнасяйки думите си в предаване по малкия екран и в своята Фейсбук мрежа основава ненавист и опция за дискриминация към една група, която към този момент е таргетирана в публичните настройки ". 

Делото против рок певицата провокира мощен публичен интерес и събра мотористи и нейни поддръжници, съгласно които Славова е почтена и не трябва поради сходни мнения да се стига до сходни правосъдни инстанции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР