Върховният административен съд със свое Решение №2193/11.02.2020 потвърди Решението на

...
Върховният административен съд със свое Решение №2193/11.02.2020 потвърди Решението на
Коментари Харесай

ВАС потвърди: Изборът на Дамян Дамянов за кмет на Бозвелийско е недействителен

Върховният административен съд със свое Решение №2193/11.02.2020 удостовери Решението на Административен съд – Варна, с което съдът разгласи за нереален избора на Дамян Дамянов, определен за кмет на с. Бозвелийско, община Провадия на първи тур, създаден на 27 октомври 2019 година, оповестяват от пресцентъра на институцията. 

Върховен административен съд сочи в претекстовете си, че изказванието на касационния жалбоподател за недоказаност на правосъдното решение е без правно съображение. Касационният правосъден състав смята, че Изборният кодекс категорично е регламентирал и е придал правно значение както на действителните, по този начин и на недействителните бюлетини. В случая не е имало спор по отношение на броя на действителните бюлетини, а единствено на извънредно огромния брой недействителни бюлетини, предвид на което съдът, с допустимите от закона доказателствени средства - две съдебно-технически експертизи, които са признати без възражения от страните по делото, е открил опорочаване на вота на гласоподавателите, като изрично е установено съществуване на безцветни релефни линии, които са изпълнени с химикал с обезцветяващо се пишещо вещество. Това събитие е лишило гласоподавателите от опцията им да изразят свободно волята си за избор на кмет на обитаемото място, а в съответната догадка гласуването с визираното пишещо средство и отчитането на недействителните бюлетини директно и директно е довело до незаконосъобразна смяна в крайния избирателен резултат в интерес на претендента, който е разгласен за определен за кмет на село Бозвелийско.
Решението е дефинитивно, не предстои на обжалване и на анулация.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР