Върховният административен съд потвърди санкция от 160 026 лв. за

...
Върховният административен съд потвърди санкция от 160 026 лв. за
Коментари Харесай

Върховен съд потвърди глоба за топлинния счетоводител "Техем"

Върховният административен съд удостовери глоба от 160 026 лева за осъществено нарушаване от " Техем Сървисис " ЕООД, оповестиха от Комисията за защита на конкуренцията.

Причината за санкцията е умозаключение на комисията, доказано в този момент от съда, че топлинният счетоводител е злоупотребил с господстващо състояние на пазара на самостоятелни разпределители на топлинна сила.

Проучването на антимонополното ведомство откри, че " Техем Сървисис " ЕООД е предложило уредите за дялово систематизиране — Techem data III и Techem vario S III с отдалечен доклад за 39 лв. в София, Плевен и Русе и за Пловдив - 43 лв.. Проверката за интервала 1 февруари 2013 година - 10 февруари 2014 година

" Техем Сървисис " ЕООД е злоупотребило с господстващото си състояние и като е лимитирало избора на потребителите като е предоставило опция на потребителите си в Пловдив, а в следствие и в Русе, да изберат дали да купят или да наемат уредите за дялово систематизиране, а на потребителите си в останалите градове не е предложил такава опция.

В своето решение Върховният административен съд напълно споделя констатациите на Комисията за осъществено нарушаване на член 21 от Закона за защита на конкуренцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР