Върховният административен съд отмени заповед на от 2016 г., според

...
Върховният административен съд отмени заповед на от 2016 г., според
Коментари Харесай

Според ВАС затворниците могат да правят секс в затвора, но на практика не могат

Върховният административен съд анулира заповед на от 2016 година, съгласно която в стаите за рандеву би трябвало да има инсталирани камери и да участва надзорник.
Делото е по тъжба на Светломир Нешков-Куцара, а към него се причислиха и други лишени от независимост, някои от които с доживотни присъди. Те упорстваха камерите да се махнат, с цел да могат да се усамотяват с половинките си, да вършат секс и да зачеват деца, написа в. " 24 часа ".
На първа инстанция делото приключи със загуба за пандизчиите, само че в този момент решението е в тяхна изгода. Камерите и надзирателите в стаичките за удължено рандеву обаче към този момент ще останат. Причината е, че след заповедта тази процедура е записана и в правилника за използване на Закона за осъществяване на наказванията. Това се е случило през 2017 година. Така пандизчиите, които желаят да вършат секс и да имат деца, в този момент би трябвало да водят ново дело, с цел да нападат и правилника за използване на закона.
Инициаторът на делото Светломир Нешков лежи в Софийския затвор. Освен в България той води каузи и в Страсбург, тъй като е лишен от завещание. Там той има три каузи. Нешков стана прочут и като индивида, който осъди преди години България поради неприятните условия в местата за отнемане от независимост. Оттогава стартира модернизирането на килиите. Към Нешков по делото за камерите в стаите за рандеву се причислиха още австралиецът Джок Полфрийман и наказаният за 4 убийства Станислав Ангелов-Сиси.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР