Върховният административен съд отмени решението на админстративния съд в София,

...
Върховният административен съд отмени решението на админстративния съд в София,
Коментари Харесай

ВАС отмени решението по случая „Артекс“ и върна делото за ново разглеждане

Върховният административен съд анулира решението на админстративния съд в София , с което беше анулирана заповедта за прекъсване на строителството на небостъргача " Златен век ". Делото се връща на същия съд за ново разглеждане от различен състав съгласно дадените инструкции, осведомят от Върховен административен съд.

Върховните магистрати одобряват, че първоинстанционният съд е позволил основни нарушавания на съдопроизводствените правил а, които са довели до недоказаност на правосъдния акт и до постановяването му в несъгласие с материалния закон.

Изводите на първоинстанционния съд , че не са налице основни отклонения от утвърждения капиталов план по смисъла Закона за устройство на територията са голословни, защото на административния орган не е дадена опция да ангажира доказателства и да откри, че описаните в констативния акт отклонения от утвърдените капиталови планове са основни, пишат висшите магистрати.

Според тях съдът следва да обезпечи опция на страните да показват доказателства , в това число посредством потребление на специфични познания.

След събирането и преценката им, в това число на тези, показани и поискани от страните съгласно напътствията , правосъдният състав следва да направи крайните заключения за законосъобразността или незаконосъобразността на оспорения административен акт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР