Върховният административен съд отхвърли жалба на Веселин Марешки и на

...
Върховният административен съд отхвърли жалба на Веселин Марешки и на
Коментари Харесай

ВАС отхвърли жалба на Веселин Марешки

Върховният административен съд отхвърли тъжба на Веселин Марешки и на Коалиция " Воля – Българските родолюбци ", срещу решение № 300-ЕП от 11.05.2019 година на ЦИК. С него е постановено да бъде спряно разпространяването на 300 000 броя брошури със заглавие „ Аптеки Марешки “ от коалиция „ ВОЛЯ – Българските Родолюбци “ и Веселин Марешки, претендент за член на Европейския парламент от Република България в изборите на 26 май 2019 година
В публикуваните брошури, представляващи пропагандни материали, не се съдържа информация, че пазаруването и продаването на гласове е закононарушение. Този информация следва наложително да заема не по-малко от 10 % от лицевата повърхност (корицата на брошурата) на пропагандния материал и да е ситуирана в обособено поле. Липсата на визираната наложителна информация е значително нарушаване на наредбата на член 183, алинея 2 от Изборния кодекс.
Припомняме, че преди дни ЦИК наложи санкция на Веселин Марешки поради нанесени обиди против различен претендент в две телевизионни излъчвания. Жалба против Марешки е постъпила от Вътрешна македонска революционна организация след негово изявление в утринния блок на Българска национална телевизия на 7 май и изявление в предаването на bTV " Лице в лице ". Според жалбоподателите в двете излъчвания Марешки е употребявал неприемливи думи и квалификации против водача на Вътрешна македонска революционна организация и вицепремиер Красимир Каракачанов и против претендента за евродепутат от Вътрешна македонска революционна организация Димитър Шивиков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР