Върховният административен съд остави в сила решението на Административен съд

...
Върховният административен съд остави в сила решението на Административен съд
Коментари Харесай

ВАС отказа на Манолова касиране на изборите в София

Върховният административен съд остави в действие решението на Административен съд София - град от 7 февруари 2020 година по делото, формирано по тъжба на Мая Манолова в качеството й на претендент за кмет на София против резултатите от локалните избори в столицата през 2019 година

С него бяха доказани изборните резултати в София. Върховните магистрати одобряват в претекстовете си, че решението на първата инстанция е обосновано и вярно, а подадената тъжба против него е неоснователна.

Според висшите съдии Административният съд е изследвал задълбочено фактическата конюнктура, анализирал е събраните доказателства и вярно е приел, че няма учредения за анулация на изборните резултати в Столичната община.

Изводите на Административния съд са учредени върху в детайли разискване и преценка на всички доказателства. Съобразена е спецификата на извършения избор и вярно са тълкувани и приложени относимите правни правила от материалния закон, съответстващи за вярното осъществяване на локалните избори в София, считат от Върховен административен съд.

При осъществената инспекция за приложението на Изборния кодекс от Административния съд не са били открити визираните от касатора нарушавания.

Решението на Върховен административен съд е дефинитивно.

Припомняме, настояването за анулиране бе заведено от Манолова на 11 ноември предходната година. Тя даде 14 тома доказателства за изборни нарушавания и нерегламентирано превръщане на протоколи.

От щаба на претендента за кмет на София Мая Манолова оповестиха, че ще желаят анулиране на изборния резултат още в деня на вота - вечерта на балотажа. Няколко дни по-късно те обявиха, че са подготвени с жалбата. От Българска социалистическа партия тогава обявиха, че нямат законови учредения да внасят иск за анулиране на резултатите, защото Мая Манолова бе самостоятелен претендент, подсилен от Българска социалистическа партия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР