Върховният административен съд обяви за нищожно решение на Надзорния съвет

...
Върховният административен съд обяви за нищожно решение на Надзорния съвет
Коментари Харесай

Върховният административен съд отмени лимитите на здравната каса за болниците

Върховният административен съд разгласи за незначително решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 2015 година, с което бяха избрани лимитите на лечебните заведения. Решението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване, заяви Българска национална телевизия.

Лимитите бяха едно от решенията на предходния кабинет за по-добър надзор на здравноосигурителните разноски и една от ограниченията против които лечебните заведения и лекарската съсловна организация имаше най-големи възражения. По данни на Центъра за отбрана правата в здравеопзването, представени от Българска национална телевизия, поради ограничаването на касата от въвеждането му до момента не са изплатени над 50 млн. лева на разнообразни лечебни заведения в страната.

Изплащането на надлимитната активност е и едно от настояванията на общинските лечебни заведения, които през вчерашния ден започнаха митинг с искане за повече средства. След митинга здравният министър Кирил Ананиев има планувани срещи с шефовете на общинските лечебни заведения в страната, като уредниците на митинга от Сдружението на общинските лечебни заведения оповестяват, че ще упорстват за в допълнение финансиране и ограничения за справяне с дефицита на лекари и медицински сестри.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР