Върховният административен съд даде зелена светлина бивша бензиностанция на пъпа

...
Върховният административен съд даде зелена светлина бивша бензиностанция на пъпа
Коментари Харесай

Дадоха картбланш бивша бензиностанция край Главната да стане търговски център

Върховният административен съд даде зелена светлина някогашна бензиностанция на пъпа на Пловдив да се трансформира в търговски център.
Прочетете още
Собственикът на парцела “Ди Ес Пропърти Билд “ осъди и на втора инстанция Община Пловдив поради отхвърли й да утвърди Подробен устройствен план –ПРЗ на имота. Парцелът  е от 367 кв.м. на кръстовището на ул. „ Дондуков ” и   „ Тодор Каблешков ”, като от години той е заварден.  

От компанията вършат опити да сменят предназначението, като редом с това работят да си изкарат и строително позволение при сегашните параметри.

 Изменението на Плана за застрояване, обещано “Ди Ес Пропърти Билд “,  предвижда ново ниско застрояване с 3 етажа и височина корниз - до 10 м. Приетите градоустройствени параметри са  максимална компактност назастрояване - 60 %; оптималната активност на застрояване - 2.4 и минимално озеленяване - 50 %. Предвижда се разполагане на зарядна станция за електрически автомобили, обекти за публично обслужване и търговия към нея на първи етаж и обекти за публично обслужване на идващите етажи. 

От компанията акцентират, че планът за изменение на Подробен устройствен план е координиран с Министерство на културата. И Административен съд – Пловдив, и Върховен административен съд, са приели претекстовете на притежателя и са разпоредели на градските управляващи да се произнесат още веднъж по настояването им за смяна на ПУП-а.

Вероятно другото дело против регион „ Централен ” ще остане безпредметно.  Те завоюваха още веднъж в съда отхвърли им за изкарване на строително позволение при сегашните параметри.

Фирмата има виза схема за планиране от 2021 година, която им разрешава до 10% застрояване. Въпросният план, който е възложен на Община Пловдив планува свободно застрояване на височина от близо 10 метра на повърхност от 36 кв.м, а отреждането да е за кафе-аператив. Предвижда се алея, а останалата част да бъде оставена по този начин – без застрояване.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР