Върховната Рада - парламентът на Украйна - продължи действието на

...
Върховната Рада - парламентът на Украйна - продължи действието на
Коментари Харесай

Украйна продължи действието на закона за борба с коронавируса до края на годината

Върховната Рада - Народното събрание на Украйна - продължи действието на закона за гарантиране на лекуването на инфектирани с ковид до 1 януари 2021 година поради утежняването на обстановката със заболеваемостта в страната, съобщи ТАСС.

Това стана с решение на Народното събрание, признато през днешния ден. То дава право на инфектираните с ковид в страната на достъп до съответните медикаменти и на приемане на здравна помощ, и е ориентиран като цяло към попречване на разпространяването на болестта измежду популацията на страната.

Украйна продължи до края на юли карантината

Законът бе признат от Радата на 30 март, само че в текста бе посочен краен период на деяние до 1 юли. Променената обстановка наложи този период да бъде удължен.

В Украйна през последните няколко дни се следи скок на новозаразените. Днес е регистриран следващият отрицателен връх от 921 новозаразени за денонощие. Така от началото на пандемията те са към този момент съвсем 35 000, като умрелите са 985. Оздравелите са малко над 16 000.

Украинското здравно министерство приканва популацията да съблюдава ограничаващите ограничения, настоящи от 17 март, и сподели, че ще ускори контрола върху карантината, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР