Върховната административна прокуратура възложи на министъра на културата проверка на

...
Върховната административна прокуратура възложи на министъра на културата проверка на
Коментари Харесай

Банов ще проверява предмети, стопанисвани от фондация „Братя Бобокови

Върховната административна прокуратура разпореди на министъра на културата инспекция на предмети, стопанисвани от Фондация „ Братя Бобокови " /Нумизматичен музей - Русе/.
Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира, във връзка съблюдаване административноправните правила на Закона за културно завещание (ЗКН) и подзаконовите нормативни актове по използването му, по отношение на идентификацията и регистрацията на сбирка антични предмети, стопанисвани и изложени в „ Нумизматичен музей “ - Русе от фондация „ Братя Бобокови ", както и други антични предмети, прецизират от прокуратурата.
Проверката е обвързвана с изясняване на голям брой условия, свързани с произхода, методите на придобиване, идентифициране и вписване на културните полезности. Изпълнението на инспекцията е предоставена на министъра на културата в качеството му на административен орган, осъществяващ надзор върху осъществяването на ЗКН и нормативните актове по използването му.
Атанас Бобоков и брат му - Пламен Бобоков, са измежду арестуваните за аферата с отпадъци, в която беше забъркано и името на към този момент някогашния заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков.
Разследването е за проведена незаконна група, търгувала с импорт на боклуци. Русенските предприемачи братя Бобокови имат " Приста ойл " - фабрика за моторни масла, както и заводът " Монбат " в Монтана. И в двете сдружения те основават дъщерни компании, които да рециклират отпадъците от главните производства.
Бизнесменът Атанас Бобоков разгласи, че се отдръпва от поста изпълнителен шеф на компанията за батерии „ Монбат ”. Бобоков разгласи решението си в корпоративния уебсайт през днешния ден.
Вижте още:
Фирми на задържаните братя Бобокови са получили пари по мярката " 60 на 40 "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР