Върховната административна прокуратура /ВАП/ извърши проверка за законност за изпълнение

...
Върховната административна прокуратура /ВАП/ извърши проверка за законност за изпълнение
Коментари Харесай

Откриха нарушения на договорите за медицинска и дентална помощ, сключени от НЗОК

Върховната административна прокуратура /ВАП/ извърши инспекция за правда за осъществяване на контракти за оказване на здравна и/или дентална помощ, подписани от Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ във връзка със съблюдаване на законовите условия, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Общият брой на осъществените инспекции е 1 745 бр. в цялата страна. Те са били осъществени от чиновници на РЗОК и НЗОК. Констатиран са били 4 537 бр. нарушавания, измежду които най-често срещани са нарушавания, по отношение на заплащане или доплащане от обезпеченото лице за типове активност, която е закупена от НЗОК; нарушавания на правата на ЗОЛ, като е поискано и получено непозволено възнаграждение на потребителска такса; нарушавания на условията за налично и механически изправно здравно съоръжение и обзавеждане; нарушавания свързани с определяне на лекарствени артикули и други

Чести нарушавания на изискванията и ред по стратегия "Детско опазване на здравето " са били установени в 12 области на страната - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Стара Загора.

След констатиране на нарушаванията са наложени наказания в общ размер от 112 879 лева, като следва в допълнение налагане на наказания в общ размер до 404 395 лева В лечебни заведения в областите Ловеч, Плевен и София област са установени нарушавания, за които следва издаване на заповеди за налагане на глоба "прекратяване на контракта ".
Предприети са били и ограничения за възобновяване на безпричинно получени суми в размер на 706 705.11 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР