Върховната административна прокуратура разпореди щателна проверка на строежите в парк

...
Върховната административна прокуратура разпореди щателна проверка на строежите в парк
Коментари Харесай

ВАП разпореди проверки на строежите в парк ”Росенец”

Върховната административна прокуратура разпореди щателна инспекция на градежите в парк “Росенец” след абсурда с Христо Иванов и гардовете от НСО. Редица институции са бели сезирани.
ВАП разпореди на министъра на районното развиване и благоустройството (МРРБ), министъра на околната среда и водите (МОСВ), министъра на туризма (МТ) и началника на Дирекцията за народен и строителен надзор (ДНСК) да извършат незабавни инспекции на място в местността “Аркутино” на границата на община Созопол и община Приморско и в парк "Росенец " край Бургас. Изрядността на документите също ще бъде обект на инспекция.
Всичко това се случва единствено два дни след опита на някогашния правосъден министър Христо Иванов и други членове на “Демократична България” да посетят плажа в “Росенец” до летните сараи на Ахмед Доган. Те обаче бяха посрещнати от защита, която ги изгони, макар че плажната линия е държавна благосъстоятелност. Гардовете се оказаха чиновници на НСО.
ВАП се е самосезирала поради високото публично напрежение и информация в медиите, по отношение на неспазване на правни правила, защитаващи изключителната държавна благосъстоятелност и уреждащи условия за запазване на зони под режима на Закона за биологичното многообразие (ЗБР) и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), съотв. за правда на строителството, оповестяват още от прокуратурата.
Следва да се ревизира дали е накърнено правото на държавна благосъстоятелност върху морския плаж и дали е бил стеснен свободния и безвъзмезден достъп до линията.
В хода на инспекцията следва да се открият и съществуване на документите, изискуеми от екологичното законодателство и спазването на всички условия за правда на строителството съгласно Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и останалите изброени закони от рода на благосъстоятелност и статут на земята, съществуване на нужни предварителни контракти, влезнали в действие устройствени проекти и така нататък
Събраните данни следва да се обобщят в отчет и да се изпратят на ВАП в най-кратък период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР