Върховната административна прокуратура е образувала преписка заради дискриминация при приема

...
Върховната административна прокуратура е образувала преписка заради дискриминация при приема
Коментари Харесай

Има дискриминация при приема на първокласници, твърди прокуратурата

Върховната административна прокуратура е образувала кореспонденция поради дискриминация при приема на възпитаници в 1-ви клас в най-малко 143 учебни заведения на територията на страната.

От прокуратурата са безапелационни, че има дискриминация по отношение на деца, чиито родители не заемат длъжности в областта на образованието и държавната администрация.

Установено е, че педагогическите препоръки са въвели преимущество за деца, чиито родители са на непрекъснат трудов контракт към държавната администрация и образованието. Не е ясно какъв брой деца към този момент са признати с преимущество съгласно спомагателните критерии. Утре на обществено съвещание Комисията за отбрана от дискриминация би трябвало да се произнесе по случая.
Виктор Малинов - прокурор във Върховна административна прокуратура: " Открихме, че са въведени преимущества, свързани главно с качества на родителите на първокласниците. Тези качества най-общо касаят специалността на родителите - работещи в държавна, общинска администрация, в системата на Министерството на образованието и науката и други сходни. На тази основа се извърши преценка, че тази специалност на тези родители лишава другите деца, чиито родители са с други специалности да вземат участие наедно в едно класиране ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР