Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на (ДНСК) и изпълнителния

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на (ДНСК) и изпълнителния
Коментари Харесай

След като падна скелето: Започват проверки по строителните обекти в цялата страна

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на (ДНСК) и изпълнителния шеф на Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “ да извършат инспекция дали на строителните обекти в страната се съблюдават нормативните условия и отговорности за обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд на служащите по градежите, оповестиха от прокуратурата.
Във ВАП е формирана кореспонденция въз основа на редица публикации в медиите, в които се цитират данни за настъпили при осъществени строителни работи в интервала май-ноември 2020 година Във връзка с конституционния прерогатив на прокуратурата да следи за спазването на законността в отбрана на държавния и цивилен интерес, както и за предотвратяването на сходни произшествия, ВАП сезира контролните органи.
По време на инспекциите следва да стане ясно дали на строителните обекти се съблюдават изискванията, представени в Закона за здравословни и безвредни условия на труд (ЗЗБУТ).
Резултатите от инспекцията следва да бъдат систематизирани в отчет, в който да участва информация за направените констатации, подхванатите ограничения и дейностите за премахване на закононарушенията и последствията от тях, както и дали са глобени извършители. Ако по време на инспекциите се
открият данни за нарушавания от компетентността на други контролни органи или закононарушения от компетентността на съответна прокуратура, следва и те да се уведомят.
 ГЕРБ пробва да легализира противозаконните градежи ГЕРБ пробва да легализира противозаконните градежи
Управляващите подхващат следващ опит за узаконяване на противозаконните градежи. Депутати от ГЕРБ оферират притежателите на сходни пост...
Обобщеният отчет би трябвало да се даде на ВАП в къс период.
Напомняме, че преди два дни на градеж покрай пазара " Димитър Петков " в София се срути скеле, при което един служащ почина, а четирима бяха тежко ранени.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР