Върховен съдия, избран на случаен принцип, да може да разследва

...
Върховен съдия, избран на случаен принцип, да може да разследва
Коментари Харесай

Правосъдното министерство предлага върховен съдия да разследва главния прокурор


Върховен арбитър, определен на инцидентен принцип, да може да проверява основния прокурор и неговите заместници предлага Министерството на правораздаването.

Предложението е част от пакет законодателни промени, свързани с ефикасен механизъм за следствие на основния прокурор и за възстановяване на досъдебното произвеждане, направени от екипа на правосъдното ведомство.

На въпрос какво ще стане с препоръчаните промени в случай че няма настоящ парламент, Йорданова напомни, че те са свързани с задължения, поети от България в Плана за възобновяване и резистентност.

"Този законопроект, въпреки и с промени, би трябвало да бъде признат. Това е обвързване на България и в случай че не бъде признат и не стане настоящ, не просто признат – т.е. влезнал в действие закон, идващите заплащания идната година няма да бъдат получени от България.

Така че – да, може този законопроект при идващ парламент да не бъде общопризнат напълно в този тип в частта по отношение на следствие на основния прокурор в същността си той ще бъде подобен ", сподели министър Йорданова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР