Върхът на глупостта! - така коментират ремонтите по Оперативна програма

...
Върхът на глупостта! - така коментират ремонтите по Оперативна програма
Коментари Харесай

Пловдивски абсурди: С пари от ЕС ремонтират половин улица

„ Върхът на нелепостта! ” - по този начин разясняват ремонтите по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” живеещите на ул. „ Неофит Бозвели ” в сектора сред ул. „ Балкан ” и „ Марагидик ”. Гневът на хората е изцяло състоятелен, тъй като по план, направен от Община Пловдив, ремонт се планува единствено на половината улица.

Поради този чиновнически парадокс в едната права на „ Неофит Бозвели ”, сред ул. „ Стойчо Мушанов ” и „ Марагидик ”, е положен нов асфалт, а идната - от ул. „ Марагидик ” до „ Балкан ”, си остава със остарялата разрушена настилка. Калдъръмът е дислокиран и вдлъбнат, дълбоките дупки са цялостни с вода, а тротоарите са непроходими, видя екипът на „ Марица ” през вчерашния ден. Насред тази съсипия се намира и общинският Комплекс за обществени услуги за деца и фамилии.

Сградата е санирана, само че до нея се стига с прегазване в калта. „ При нас е като полесражение ”, ядосано съпоставя Иван Радославов и споделя, че години наред със съседите са подавали сигнали до Община Пловдив за възобновяване на уличната настилка. „ Отговаряха ни, че в цялата зона сред бул. „ Кн. Мария Луиза ” и „ Шести септември ” предстоят огромни поправки по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” и че на нашата улица „ Неофит Бозвели ” също ще се работи. Оказа се обаче, че правата сред ул. „ Марагидик ” и „ Балкан ” не е включена в плана. Как е допустимо при толкоз доста пари, планувани за квартала, да асфалтират единствено половината от улицата? ”, недоумява Иван Радославов.

Строителните машини още повече разрушили калдъръма и тротоарите. От едната страна на Комплекса за обществени услуги е прокаран черен път, с цел да минават камионите. Тежкотоварните коли карат в калта и я разнасят из целия град.

" Марица " неотдавна писа за сходно неразбирателство и на ул. „ Козлодуй ”, където ремонтът също се прави единствено в една права. От Община Пловдив, където е квалифициран планът, обясниха, че европейските пари не стигат за всички улици, по тази причина на някои от тях се ремонтират единствено обособени сектори.

След като ремонтите по оперативната стратегия приключат и се одобряват от приемателната комисия, ще бъдат разказани всички сектори, където настилката не е сменена. Разбрахме се с Община Пловдив, че ще ги ремонтираме със средства от бюджета, изясни кметът на регион „ Централен ” Георги Стаменов. В Общината се надяват, че от контракта с компаниите „ Пътища Пловдив ” АД и „ Агромах ” ще остане остатък, който чисто хипотетично също би могъл да бъде вложен в дотъкмяване на ремонтите.

В инфраструктурата сред бул. „ Марица-юг ”, „ Източен ”, „ Кн. Мария Луиза ” и ул. „ Митрополит Панарет ” се влагат близо 21 млн. лв. - голяма сума, като се има поради, че с тези пари не се подменят подземните връзки, а единствено настилката. Общината към този момент е глобена за нередности при провеждането на публичната поръчка с един милион лв. от ръководещия орган на плана и санкцията е доказана от съда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР