Варан от Манчестър Юнайтед казва, че благосъстоянието на играчите е игнорирано заради правилата за добавено време

...
Новите правила, които английският футбол въведе, за да избегне загубата
Коментари Харесай

Новите правила, които английският футбол въведе, за да избегне загубата на време, ще увеличат натоварването на играчите във вече натоварения график, каза защитникът на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан, докато критикува власти за игнориране на притесненията на играчите.

Като част от новите правила, реферите ще добавят точното време, загубено при празнуване на голове, смени или контузии към добавеното време. В предишните сезони политиката беше да се агрегира номинален период от време.

Имаше осем минути добавено време през второто полувреме на победата на Арсенал над Манчестър Сити в Къмюнити Шийлд, докато няколко мача от първия кръг на шампионата от второ ниво имаха 10 или повече минути добавено време.

„От страна на мениджърите и играчите споделяме загрижеността си от много години, че има твърде много игри, графикът е пренаселен и е на опасно ниво за физическото и психическото благополучие на играчите“, каза Варан на X, платформата за социални медии, известна преди като Twitter.

„Въпреки предишните ни отзиви, сега те препоръчаха за следващия сезон: по-дълги игри, повече интензивност и по-малко емоции, които да показват играчите“, каза победителят от Световната купа.

„Просто искаме да сме в добро състояние на терена, за да дадем 100 процента на нашия клуб и феновете. Защо нашите мнения не се чуват?“ добави той.


Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола също разкритикува промените в съдийството, след като шампионите от Висшата лига допуснаха изравнителен гол в 11-ата минута на добавеното време.

„Какво е тяхното мнение, ние трябва да го приемем. Сега мачовете ще са 100 минути, това е сигурно“, каза Гуардиола пред репортери в неделя.

„Това никога не се е случвало днес и бяха осем минути. Представете си, ако те продължават за голове и всеки път, когато вкарате гол в мач [това е] 4-3. Поставяте 30 секунди, 45 секунди за седем гола, утре сутринта, 9 сутринта, аз съм тук, играя“, добави той.

Управляващият футболен орган ФИФА установи, че в Катар са играни средно 10 минути и 11 секунди добавено време, увеличение на средната стойност за предишните финали на Световното първенство в Русия, но също така установи, че ефективното игрово време в Катар е нараснало с повече от четири минути в сравнение с Русия.

Въпреки това ефектът от допълнителното добавено време върху играчите за продължителен период вече беше подчертан от техния глобален съюз FIFPRO, който съобщи по-рано тази година, че промените ще се равняват на до три допълнителни игри на сезон за играчи с най-голямо съществуващо работно натоварване.

Community Shield също демонстрира как служителите ще прилагат нови правила, създадени за подобряване на поведението на играчи, мениджъри и фенове, като на мениджъра на Арсенал Микел Артета беше показан жълт картон за протест срещу съдийско решение на тъчлинията.

„Току-що казах: „Слушайте, не мога да променя поведението си за три дни“, каза Артета пред репортери за жълтия си картон.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР