Въпросната разправия. между колеги е последвана от няколко дело за

...
Въпросната разправия. между колеги е последвана от няколко дело за
Коментари Харесай

Радка Стойчева ли е „родопската Симона Радева“?

Въпросната препирня. сред сътрудници е последвана от няколко дело за клюка и в последна сметка цяла Широка лъка що разбере, че полицайката Радка Стойчева е наказана да заплати 5000 лв., тъй като наказването й включва и публично неодобрение. Присъдата би трябвало да се закачи на осведомителното табло в селското кметство и да остане там в продължение на месец.

 

Оклеветеният от нея е старши проверяващ служител на реда. Самата Радка пък стартира работа в Министерство на вътрешните работи през 2019 година, като преди този момент е била продавачка на дюнери, споделят осведомени. Бързо напредва в кариерата, началството в Благоевград по един или различен метод прави оценка качествата й и след някой и различен месец е нараснала и преместена в отдел „ Разследване " към Окръжна дирекция на Министерство на вътрешните работи.

 

Не минава доста време и Радка Стойчева подава сигнал до „ Инспектората " на министерството против старши проверяващия служител на реда. Обяснява, че търси. подпомагане от „ Инспектората ”, а не от „ Вътрешна. сигурност " или Районната прокуратура, тъй като сътрудника й по нейни думи бил техен „ осведомител " и бил употребен, с цел да „ топи " други чиновници. Затова сигнал до тези

органи щял да бъде изцяло неправилен, написа още самата Радка. Нетърпелива да получи отмъщение, тя подава и втори сигнал, единствено след няколко дни, тъй като не била сигурна, че първият е получен.

 

От какво се гневи Радка?

Според  нея старши проверяващият служител на реда е извънредно огромен извършител, даже причинител на закононарушение, тъй като държи в кабинета си подслушвателни устройства, с които записва сътрудниците си и евентуално очевидци по досъдебни производства. Радка споделя още, че той е душевен нестабилен, а тя персонално се убедила в това, тъй като го виждала, че „ неведнъж си изпуска нервите, става. неконтролируем и даже „ скача на пердах ”, “обижда, унижава и заплашва.

 

А по какъв начин персонално е наранена самата тя?

Колегата й, когато замествал началника на бранша, й давал най-тежките и най-вече на брой досъдебни производства. Тя, несъмнено, се оплакала на шефа на бранша им, само че без резултат. Понеже не били взети ограничения да нея товари с толкоз работа, старши проверяващият служител на реда траял да й разпорежда тежка работа по време на дежурство. Задачите били прекалено много, осъществяването им не било допустимо, само че той упорствал и претендирал!

 

Дори я заплашил, че ще рапортува в прокуратурата, че Радка не желае да работи. Тя пък се оправдала, че не може да работи изключително, тъй като е майка на малко дете. Колегата й все пак бил неотстъпчив и в действителност подал против нея сигнал в Районна прокуратура, че не извършва служебните си отговорности и основава предпоставки за „ опропастяване ” на значимо

досъдебно произвеждане.

 

Изводът, който Радка прави от всичко това, е, че сътрудника й я дискриминира, тъй като той, съгласно нея, изпитвал наслаждение да тормози служителките в Министерство на вътрешните работи. Написала също, че старши проверяващият служител на реда си намира нови „ жертви от женски пол ” измежду неотдавна назначени служителки в бранша, на които давал голям брой каузи.

 

От Министерство на вътрешните работи стартират инспекция, разпитват се сътрудниците в бранша. Твърденията на Радка увисват във въздуха, става известно, че старши проверяващият служител на реда е придирчив, само че не е обиждал никого.

Той фактически негодувал, че Радка не работи след 17,30 ч. даже когато е дежурна, а работата й се поемала от други сътрудници.

 

Съдът на няколко инстанции взема решение, че Радка Стойчева клюки сътрудника си. Все отново тя не е уволнена от Министерство на вътрешните работи, а единствено е преместена в Смолян и живее в Широка лъка, в къщата на родителите си, на която съгласно осведомени направила ремонт най-малко за 40 хиляди лв.. Полицайката подкарала и „ Форд Куга " закупен за 22 хиляди лв. през 2022 година, като преди този момент употребила „ Нисан Кашкай ”, който обаче се оказал краден в Италия.

 

В Министерство на вътрешните работи били наясно с това, само че си замълчали и тя го продала през 2021 година благодарение на сътрудници ченгета. Дали Радка Стойчева е „ родопската Симона Радева ”, както я назовават между тях някои от сътрудниците й, не можем твърдим. Запознати разкриват,  че тя постоянно е разчитала на помощта на шефове от Министерство на вътрешните работи, а също и подземни босове, евентуално нейни сътрудници в битката с проведената престъпност.

 

Иначе Радка Стойчева била самотна майка със заплата към 2000 лв., само че пък с висок стандарт на живот, което незабавно направило усещане в родната й Широка лъка, допълват източниците ни. Те се чудят по какъв начин съумява да се оправи, в случай че татко й работи като надзирател, а майка й е пенсионерка по болест и гледа детето й, до момента в който тя обикаля по заведенията с агентурата си несъмнено.

 

„ Като другарка с авторитетни шефове от Министерство на вътрешните работи, Радка даже си разрешава да пътува до селото си със служебната кола на полицейския контрольор в Широка лъка. Като джентълмен, той е влезнал в ролята на персонален водач и я вози напред-назад ”, допълват картината очевидци.

Така в разправии, дебнене и сигнали кой какви ги прави минават дните на някои чиновници в Министерство на вътрешните работи, до момента в който се приготвят да стачкуват за покачване на заплатите си. Резултатите от борбата с престъпността са различен въпрос.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР