Въпроси за IRA за злато, които да си зададете

...
Ако искате да увеличите пенсионното си портфолио и да защитите
Коментари Харесай

Ако искате да увеличите пенсионното си портфолио и да защитите гнездото си, IRA за злато може да бъде чудесен начин да направите това. Златните IRA са самонасочени пенсионни сметки, които работят като стандартните IRA и предлагат същите данъчни предимства. Въпреки това, вместо да държат акции и облигации, златните IRA държат физическо злато и други благородни метали.

Златото може да бъде ценна част от всяка инвестиционна стратегия, защото предлага надеждна възвращаемост, хеджира срещу инфлация и предпазва от загуби от повече -нестабилни активи. А със златен IRA вие се възползвате от тези предимства, като същевременно се наслаждавате на спестяващо пари данъчно третиране.

Но за да извлечете максимума от IRA злато, е важно да инвестирате разумно. Можете да направите това, като си зададете някои ключови въпроси.

Научете повече за IRA за злато с този безплатен информационен комплект.

Въпроси за IRA за злато, които да си зададете

Преди инвестирате в златен IRA, задайте си тези въпроси.

Искам ли данъчни облекчения сега или по-късно?

Има три вида златни IRA: традиционни златни IRA, Roth gold IRA и SEP злато IRA. Основната разлика между тях са данъчните последици.

С традиционната златна IRA вие внасяте долари преди облагане с данъци, вноските се приспадат от данъци и тегленията се облагат с данък. С Roth gold IRA вие внасяте долари след облагане с данъци, вноските не се приспадат от данъци и тегленията не се облагат с данъци. IRA за злато на SEP работят по същия начин като традиционните IRA за злато, но са за собственици на малък бизнес и самостоятелно заети лица.

Кой тип IRA е най-подходящ за вас зависи от вашето текущо и очаквано финансово състояние. Ако очаквате, че доходът ви ще бъде по-нисък при пенсиониране, отколкото е сега, ще получите по-големи данъчни облекчения от традиционната златна IRA. Ако очаквате доходът ви след пенсиониране да бъде по-висок, Roth gold IRA ще ви бъде от полза повече. Финансов съветник или данъчен специалист може да ви помогне да анализирате индивидуалната си ситуация.

Разбирам ли разходите?

Златните IRA идват с такси, включително такси за настройка, съхранение, администриране и транзакции. Те могат да се натрупват с течение на времето, така че е важно да имате ясно разбиране за всички разходи, които ще понесете, за да можете да вземете информирано решение. Различните попечители начисляват различни такси, така че не забравяйте да сравните няколко попечителя, за да минимизирате разходите си.

Надежден ли е моят попечител?

Вашият попечител на златото ще отговаря за съхранението и управлението на вашето злато и гарантирайки, че отговаря на всички приложими правила и разпоредби. В резултат на това трябва да намерите попечител, който е уважаван и надежден.

Направете надлежна проверка и проучете задълбочено попечителите, преди да изберете такъв. Потърсете техните такси и ги сравнете с таксите на други попечители. Прочетете онлайн рецензии и рейтинги, за да научите какво мислят другите инвеститори за работа с тях. Не забравяйте, че поверявате вашите инвестиционни долари на вашия попечител, така че е изключително важно да намерите такъв, на когото можете да се доверите.

Започнете със злато IRAs — заявете своя безплатен комплект за инвеститори днес!

В какъв тип злато да инвестирам?

Инвеститорите могат да държат физическо злато или златни ETF в своята златна IRA.

Физическото злато (т.е. златни кюлчета и монети) е лесен начин да инвестират в този благороден метал. Те са осезаеми и лесни за закупуване, но изискват сигурно съхранение и застраховка, което увеличава разходите ви. Златните кюлчета и монети също трябва да отговарят на строги стандарти за чистота, за да се считат за отговарящи на изискванията на IRA.

Златните ETF, от друга страна, ви позволяват косвено да инвестирате в злато без неприятностите, които идват със собственото му съхранение и застраховане . Златните ETF са обединени инвестиционни фондове, които проследяват цената на златото и могат да се купуват и продават точно като акции. Повечето ETF се управляват пасивно, но има и такива с активно управление.

Кой тип инвестиция е най-подходящ за вас, зависи от вашия инвестиционен стил, предпочитания и цели. Финансов съветник може да ви помогне да вземете правилното решение.

Колко трябва да инвестирам в златен IRA?

Като общо правило, експертите препоръчват да се разпределят не повече от 5% до 10% от вашето портфолио към благородни метали, включително IRA за злато.

Златото предлага много предимства като инвестиция. Той обаче няма активи с потенциал за висок растеж, както акциите. Така че вашето портфолио трябва да съдържа комбинация от класове активи, за да балансирате риска и възнаграждението за най-добра обща възвръщаемост.

Долната линия

Инвестирането в златен IRA може да ви помогне да защитите пенсионирането си спестявания от нестабилност на пазара, като същевременно предоставя някои добри данъчни облекчения. Важно е обаче да си зададете правилните въпроси, преди да направите каквато и да е инвестиция, за да сте сигурни, че инвестирате разумно. Финансов съветник може да ви помогне да отговорите на тези въпроси, като вземете предвид собствените си уникални финансови обстоятелства и инвестиционни цели.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР