Въпроси във връзка с поредната антибългарска провокация от страна на

...
Въпроси във връзка с поредната антибългарска провокация от страна на
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки сигнализира ЕК: Македонското МВР разследва деца заради посещение в България

Въпроси по отношение на следващата антибългарска провокация от страна на Република Северна Македония /РСМ/ е изпратил съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация и български евродепутат в Европейския парламент /ЕП/ от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки . Според негови данни Министерство на вътрешните работи на РСМ проверява деца поради посещаване в България.

По заповед на министъра на външните работи на РСМ Оливер Спасовски започва следствие против децата от Детско художествено учебно заведение „ Св св. Кирил и Методий “, взели присъединяване в плана „ Малък битолски Монмартър “ поради визитата им в България . Те са взели участие дружно със свои връстници в плана на фондация „ Българска памет “, наименуван „ От двете страни на границата “, чиято цел е да сближава хората от България и РСМ, възмущава се Джамбазки.

Антибългарската болшевишка власт посегна и на децата, съобщи той и добави, че „ би трябвало да я спрем “. Това е повода да сложи въпросите пред Европейската комисия /ЕК/ и следва да сезира и сътрудниците си от делегацията от Съвместния парламентарен комитет Европейски Съюз – Северна Македония.

Действията на РСМ нарушават член 2, както и член 8, алинея 1 от Договора за добросъседство, другарство и съдействие, припомня българският евродепутат. Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация е безапелационен:

„ Няма да спрем и няма да се откажем. Тази Северна Македония няма място в Европейски Съюз! “

Въпросите , които слага Ангел Джамбазки пред Европейска комисия, са:

  1. Смята ли Комисията за обикновено и в духа на европейските полезности дейностите на вътрешния министър на Северна Македония?
  2. Ще бъдат ли включени всички случаи на сходни репресии в идващия отчет на Комисията по разширението?
  3. Какви дейности ще предприеме Европейска комисия, с цел да насърчи съдействието и да попречва сходни заплашванията за в бъдеще?
Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР