Въпросът за връщане на наборната военна служба се обсъжда, но

...
Въпросът за връщане на наборната военна служба се обсъжда, но
Коментари Харесай

Запрянов: Обсъжда се връщане на наборната служба, но няма политическо решение

Въпросът за връщане на наборната военна работа се разисква, само че още не е взето политическо решение. Това съобщи служебният министър на защитата Атанас Запрянов , представен от Българска национална телевизия. Повод за коментара му е залегнал в дневния ред на Народното събрание план на решение за установяване на военни формирования и структури за допълнение на въоръжените сили във военно време и за установяване числеността на запаса за въоръжените сили.

Според началника на защитата адмирал Емил Ефтимов има задоволително въоръжение и техника за планова подготовка на военните от запаса и запаса.

Запрянов и Ефтимов не прецизираха какъв брой се планува да се усили числеността на армията при военновременни дейности, защото тази информация е секретна.

По тази причина въпросът ще бъде прегледан в Народното събрание при закрити врата - към плана на решение има приложение с равнище на подредба " поверително ", според Закона за отбрана на класифицираната информация.

По отношение на незаетите щатни длъжности в армията Запрянов разгласи, че към този момент е подготвен новия обществен пакет , с помощта на който се чака да се върне привлекателността на специалността и да се спре текучеството измежду военнослужещите.

Атанас Запрянов поздрави преподавателите във Военната академия " Г. С. Раковски " и постави венец пред паметника на Раковски във връзка 203 години от рождението на патрона на академията. След това военният министър и началникът на защитата откриха нов авиационен образователен център за образование както на военни, по този начин и на цивилни водачи.
 Запрянов разгласи 20% дефицит в персоналния състав на армията
Запрянов разгласи 20% дефицит в персоналния състав на армията

Според военния министър е нужно и нарастване на заплатите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР