,,Въпросът за връщане на наборната военна служба се обсъжда, но

...
,,Въпросът за връщане на наборната военна служба се обсъжда, но
Коментари Харесай

Обсъжда се връщане на наборната военна служба, призна военният министър

,,Въпросът за връщане на наборната военна работа се разисква, само че още не е взето политическо решение.``

Това съобщи служебният министър на защитата Атанас Запрянов във връзка гласуването на изключителна точка от Народното събрание за установяване на военни формирования и структури за допълнение на въоръжените сили във военно време и за установяване числеността на запаса за въоръжените сили, съобщи Евроком.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов съобщи, че има нужното въоръжение и техника за планова подготовка на резервисти и запасни.

Двамата отхвърлиха да оповестят какъв брой се усилва числеността на армията при военновременни дейности, защото информацията е секретна. По мотив 25% незаети щатни длъжности в армията, Запрянов уточни, че към този момент е подготвен новия обществен пакет, посредством който се чака да се върне привлекателността към специалността и да се спре текучеството в армията.

Служебният боен министър Атанас Запрянов поздрави преподавателите във Военната академия " Г. С. Раковски " и постави венец пред паметника на Раковски по случай 203-годишнината от рождението на патрона на академията.

След това Запрянов, дружно с началника на защитата адмирал Ефтимов откриха новия авиационен образователен център, който ще дава образование с изключение на на военни, само че и на цивилни водачи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР