Въпросът за връщане на наборната военна служба се обсъжда, но

...
Въпросът за връщане на наборната военна служба се обсъжда, но
Коментари Харесай

Министър Атанас Запрянов: Няма политическо решение за връщане на наборната военна служба

Въпросът за връщане на наборната военна работа се разисква, само че още не е взето политическо решение. Това съобщи служебният министър на защитата Атанас Запрянов във връзка гласуването на изключителна точка от Народното събрание за установяване на военни формирования и структури за допълнение на въоръжените сили във военно време и за установяване числеността на запаса за въоръжените сили.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов съобщи, че има нужното въоръжение и техника за планова подготовка на резервисти и запасни.

Двамата отхвърлиха да оповестят какъв брой се усилва числеността на армията при военновременни дейности, защото информацията е секретна. По мотив 25% незаети щатни длъжности в армията, Запрянов уточни, че към този момент е подготвен новия обществен пакет, посредством който се чака да се върне привлекателността към специалността и да се спре текучеството в армията.

Служебният боен министър Атанас Запрянов поздрави преподавателите във Военната академия " Г. С. Раковски " и постави венец пред паметника на Раковски по случай 203-годишнината от рождението на патрона на академията.

След това Запрянов, дружно с началника на защитата адмирал Ефтимов откриха новия авиационен образователен център, който ще дава образование с изключение на на военни, само че и на цивилни водачи.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР