Въпросът за името на Република Македония трябва да бъде решен

...
Въпросът за името на Република Македония трябва да бъде решен
Коментари Харесай

Нимиц: Проблемът с името на Македония ще бъде решен през 2018 г.

Въпросът за името на Република Македония би трябвало да бъде решен идната година.

Това сподели интернационалният медиатор в разногласието за името сред управляващите в Скопие и Атина Матю Нимиц, който сега води договарянията с представителя на Македония Васко Наумовски и на Гърция Адемантиос Василакис.

" След толкоз години, няма магическо ново име, което може да се появи отнякъде и реши въпроса. Решението ще бъде взето с помощта на политическата воля и дипломацията ", акцентира Нимиц.
" Определено и в Македония, и в Гърция има усъвършенстване на политическата атмосфира във връзка с разногласието за името. Днешните диалози в Брюксел минаха в добра атмосфера. Ще има интензивни договаряния в близко време и нови срещи в Ню Йорк през месец януари, февруари и март...Разбира се има тежки въпроси и от двете страни, само че ще се опитаме да ги решим през идващите месеци ", сподели още Нимиц.

Според него управляващите в Скопие и Атина слагат на високо място в своите цели казусът с името и имат желание да подобрят двустранните връзки.
Матю Нимиц разясни, че по време на днешната среща в Брюксел, която е първата за последните три години, той не е отправял ново предложение за името на Република Македония. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР