Въпросът за енергийната сигурност на Европа се удря от Съединените

...
Въпросът за енергийната сигурност на Европа се удря от Съединените
Коментари Харесай

Румен Петков: Енергийната ни сигурност зависи от арогантните действия на САЩ

Въпросът за енергийната сигурност на Европа се удря от Съединените щати и безумните наказания, които те постановат по Северен поток и прекъсването на Южен поток, съобщи пред медиите ръководителят на АБВ Румен Петков.

„ Сега е моментът България да каже още един път, че е подготвена да построи Южен поток, с цел да бъдем гарантът за газовата сигурност на нашия район. Енергийната ни сигурност зависи от арогантните дейности на Съединени американски щати “, безапелационен бе Петков.
Румен Петков с концепция за нов началник на Булгартрансгаз - госпожа Лорер
Лидерът на АБВ Румен Петков още веднъж изиска от ръководещите уволнения в енергетиката. " Ако нямат кандидатура за Булгартрансгаз, по-естес...
Прочети повече
Председателят на АБВ Румен Петков показа пред медиите формален документ от Европейска комисия, изобличаващ лъжите на държавното управление в газовия бранш. Става въпрос за извадка от инструкция и фиш към нея от 19 ноември 2021 година. Във въпросния документ са написани периодите за въвеждане в употреба на газовата връзка Комотини-Стара Загора, като параметрите на времевия порядък са подадени от българска страна. Петков напомни, че въпросният план стартира през 2009 година, деформиран фундаментално и подкупен от държавните управления на Бойко Борисов.

„ Двете последни служебни държавни управления, както и актуалното държавно управление, хвърлиха големи старания да убедят обществото, че планът ще бъде приключен на 31 декември 2021 година и въведен в употреба на 1 юли идната година. Няма подобен случай в международната история, в който процесът на въвеждане в употреба да е шест месеца. Никой не отговори какви са софтуерните аргументи за това “.

В горепосочения документ написаният период за въвеждане в употреба на газовата връзка е октомври месец 2023 година, изясни ръководителят на АБВ.

„ Това значи, че или министър-председателят Кирил Петков е тежко подведен, или той тежко ни заблуждава. И когато ние приказваме години наред, че управлението на ICGB подсигурява неуспеха на плана и невъзможността да получаваме азерски газ, никой не обръща внимание “.
Румен Петков и Иван Гранитски показаха пред Н. Пр. Елеонора Митрофанова Инициативния комитет за отбелязването на годишнината от Освобождението на България
Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и член кор. Иван Гранитски, ръководител на Инициативен комитет, който ще работи за отбелязването на...
Прочети повече
Румен Петков позволява, че някой от българска страна, евентуално управлението на ICGB, е съобщило в Европейска комисия разнообразни периоди от тези, които са показани пред българското общество.

„ Който и да поеме управлението на „ Булгаргаз “ от през днешния ден, той няма отговор на два въпроса – на коя точка желае газ на 1 юли от азерска страна и по какъв начин този газ влиза в България, на коя дата. Значи има стимулирани хора във всички управляващи, които не се смущават от тези неща “.

2 млн. евро са загубите дневно за страната ни от това, че не получава азерски газ.

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР