Въпросът с разпространението на африканската чума по свинете става все

...
Въпросът с разпространението на африканската чума по свинете става все
Коментари Харесай

Африканската чума по свинете ще обсъждат български и румънски специалисти

Въпросът с разпространяването на африканската чума по свинете става все по-наболяла и настояща за Стария континент тематика и би трябвало да се подхващат бързи ограничения за прекъсване разрастването обсегът на заразното заболяване.
Припомняме, че от предходната година в България публично е оповестено съществуването на Африканска чума по свинете. През 2018 година подлата болест бе открита в с. Тутраканци, Варненска област, където бяха умъртвени прасетата на локалните стопани. Това е повода за желанието на свиневъдите да заведат правосъден иск за обезщетение за позволените загуби и пропуснати изгоди.
Дискусия на тематика „ Африканска чума по свинете – предварителна защита и трендове в Европейски Съюз “ ще се организира в Русе на 18.01.19 година (петък) от 15 ч. до 17 ч. в Зала 1 на общината. Очаква се в срещата да взе участие Габриела Зоана – евродепутат от Румъния и заместник-председател на Комисията по земеделие и развиване на селските региони. Поканени са и шефът на Румънската организация по сигурност на храните, както и представители на Българската организация по сигурност на храните, на Изпълнителната организация по горите, и на представители на животновъдния бранш: свиневъди, членове на ловно-рибарски сдружения, ветеринарни експерти и такива по преправка на храни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР