Въпросът с оръжията е сложен. От който и аспект да

...
Въпросът с оръжията е сложен. От който и аспект да
Коментари Харесай

Гьоков: За нас от БСП прекият износ на оръжия е табу

Въпросът с оръжията е комплициран. От който и аспект да го преглеждаме, ще има разнообразни отзиви по въпроса. За нас от директният експорт на оръжия е табу. Това съобщи общественият министър в студиото на “Здравей, България ” по Нова телевизия.

Неговото мнение е, че от морална позиция не трябва да се изнася оръжие за Украйна.

Той подлага на критика изказванието, че Путин е агресор и показа друга логическа линия: “Оръжията водят до гибел ”.

Според него в България би трябвало да се отговори на въпроса дали всички българи одобряват еднопосочно тематиката за изпращане на оръжие. По тази причина не е учудващо, че заема позиция срещу, защото има подобен сегмент в обществото.

Гьоков разяснява изказванието, че множеството съдружни сътрудници поддържат изпращането на оръжие на Украйна: “Ние имаме желязно съдружно съглашение, само че в него не е планувано събитието с Украйна ”.

По думите му партия с дълга история като е по-малко евентуално да направи неточности в сравнение с “партия, която е основана през вчерашния ден ”.

Социалният министър отхвърли да разяснява какъв е Путин като общественик: “Той атакува, само че никой не ни споделя каква е повода за това ”.

“Спирането на газта ще се отрази доста съществено на държавното управление. Ние до момента уверявахме българския народ, че сме подготвени за прекъсването на газта. Аз от специалистите не слушам такова нещо ”, сподели още той. Според него е трябвало да има обща европейска политика по въпроса в каква валута ще се заплаща съветския газ.

Гьоков уточни, че в границите на държавното управление няма единодушие по концепциите на за въвеждане на необлагаем най-малко, както и за таван на цените.

Социалният министър разяснява дългите опашки в пощите за великденските добавки: “Голяма част от пенсионерите получават пенсиите си по банков път. Ако желая да употребявам тайни теории, мога да кажа, че руснаците са хакнали нашите пощи ”.

Той увери, че се работи по автоматизирано установяване на минималната работна заплата на 770 лева, само че не е сигурен дали ще се случи: “Към момента МФ не е склонно да преглежда нова минимална заплата ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР