Въпросът Кои са позитивните сигнали, които работодателите търсят на интервю

...
Въпросът Кои са позитивните сигнали, които работодателите търсят на интервю
Коментари Харесай

Качествата, които всеки работодател търси в кандидатите за работа

Въпросът „ Кои са позитивните сигнали, които работодателите търсят на изявление за работа? “ се появи в американския уебсайт за шерване на опит и препоръки Quorа.

От Inc.com цитират отговора на Марио Пешев, основен изпълнителен шеф на DevriX.

Позитивните сигнали по време на изявление за работа? Ето няколко:

1. Начин на мислене, ориентиран към научаването на нови неща

Всички работни позиции изискват някаква база от знания, обучение и на практика опит, които са комбинирани с непредубедено мислене, подготвеност за учене и пригодливост към нова среда.

2. Познаване на компанията

Вместо да употребявате метода, при който изпращате автобиографията си на 50 разнообразни места с концепцията, че това ще усили шанса ви да получите покана за изявление, фокусирайте цялото си внимание върху 2-3 места, в които в действителност бихте желали да работите. Направете детайлно прочуване на тези компании и разберете техните цел, бизнес модел, действия и услуги, с които евентуално ще ви се наложи да се сблъскате, в случай че спечелите позицията.  

3. Стратегически въпроси

Длъжностната характерност и изявлението за работа нормално не са задоволителни, с цел да се запознаете с цялостния обсег на работата и дълготрайните благоприятни условия, които тя предлага. Единствено откровеното любознание и интерес към работата може да ви накара да зададете съответни въпроси, които да внесат спомагателна изясненост по отношение на вашето работно всекидневие, мотивацията на чиновниците на компанията, фирмената политика или нещо друго, което е обвързвано с вашите знания и методите, по които може да ги приложите на процедура.  

4. Наличие на умения, които дават отговор на потребностите на компанията

Колкото по-близо е вашият професионален профил до критериите, сложени от компанията, толкоз по-вероятно е да получите оферта за работа. Процесът на пригаждане към работата може да отнеме няколко седмици или да продължи сред 6 и 9 месеца, според от вашите знания за промишлеността и съответната позиция, на която работите. Всеки предишен опит(или познания) в тази сфера на работа би бил потребен за намаляване на първичните компликации и нарастване на продуктивността.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР