Въпросът дали България ще изпрати ракетни установки в подкрепа на

...
Въпросът дали България ще изпрати ракетни установки в подкрепа на
Коментари Харесай

Властта обмисля да изпрати на Украйна дефектни ракети за резервни части

Въпросът дали България ще изпрати ракетни установки в поддръжка на Украйна предстоящо провокира разнопосочни реакции в Народното събрание. А най-търсеният отговор бе – каква тъкмо техника ще предоставим на Киев.

„ При всички положения България няма непотребни Противовъздушна отбрана комплекси. Трябва да изчакаме да вземем за пример Министерството на защитата да каже дали имаме дефектни ракети или нещо сходно, което да може да бъде предоставено “, разяснява Ивайло Мирчев от ПП-ДБ, уточнявайки, че те могат да бъдат употребявани от Киев за аварийни елементи.

Депутатите от ръководещото болшинство обаче отхвърлиха да дадат повече елементи.

„ Нека въпреки всичко тази информация да излезе от Министерството на защитата. Мисля, че по този начин е най-отговорно “, уточни съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

Управляващите въпреки всичко дадоха обещание, че каквато и техника да изпратим, това няма да навреди на националната сигурност и бойните качества на българската войска.
Имайте поради, че всичко, което се прави, се прави от нас като съдружници. Нека не се поддаваме на пропагандни клишета на някой, който твърди, че в България се случва нещо, което е отвън националния интерес.
Георг Георгиев, ГЕРБ

Опозицията обаче не беше уверена.

„ Важно е да се следва националния интерес, без да вършим внезапни придвижвания и нелепости “, акцентира Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

„ Миналата седмица желаеме оставката на Тагарев, обаче тази седмица назначи различен собствен сътрудник от държавните служби на Украйна. Започна да назначава украински държавни чиновници “, сподели от трибуната на Народното събрание водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Важна тематика бе и установяването на многонационална бойна група от НАТО на територията на България. Очакваната бройка е 1500 бойци.
Въобще не е нещо, което е незабавно да се случи, то ще се случи 2025-2026 година, тъй че не би трябвало да има терзания по отношение на евентуална база в Ямбол.
Ивайло Мирчев, ПП-ДБ

Държавата ще постави акцент и върху придобиването на нова бойна техника, която да служи като предварителна защита за евентуални нови учения на Руската федерация в изключителната икономическа зона на България
„ Ние можем да се противопоставим като придобием нови оръжия, което ще бъде акцент “, сподели Мирчев.

Времева рамка за това обаче към момента няма.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР