Въпреки всичките си минали конфликти и противоречия, националистическите формации плавно

...
Въпреки всичките си минали конфликти и противоречия, националистическите формации плавно
Коментари Харесай

И Марешки хареса Каракачанов за коалиция

Въпреки всичките си минали спорове и несъгласия, националистическите обединения гладко се доближават една към друга за предварителните парламентарни избори.

На 13 май лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов прикани водачите на останалите политически сили в националистическата ниша да създадат алегоричен жест – да се отдръпват от конкуренцията за депутатските места. Така ще улеснят единството на своите сили за изборите, счита Каракачанов, защото предишните проблеми произтичали от персоналните разпри сред партийните първенци. Призивът му беше насочен директно към НФСБ на Валери Симеонов, „ Воля ” на Веселин Марешки и „ Атака ” на Волен Сидеров, с което той сподели кои счита за евентуалните си съдружни сътрудници.

В събота подадената топка беше поета от Марешки. В специфична позиция неговата партия разгласи, че „ дефинира като верен ход възможното обединяване на партиотичните партии в България ”. „ Идеята водачите да правят отстъпка крачка обратно и да не са водачи на листи ще предотврати всевъзможни опити за офанзиви, свързани с от дълго време решени проблеми в връзките им ”, одобрително се изричат от „ Воля ” за предлагането на Каракачанов. И решително предсказват: „ Такъв родолюбив съюз няма да допусне превръщането и на идващото Народно заседание в поле на ненавист, непросветеност и замяна на предизборни обещания. ” Накрая дават обещание до дни партийното им управление да излезе с публично решение.

Валери Симеонов също е на линия. Всъщност той беше първият, който побърза да загърби всевъзможни минали вражди поради парламентарните избори и да изиска обединяване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР