Въпреки въведеното извънредно положение заради разпространението на коронавирус у нас,

...
Въпреки въведеното извънредно положение заради разпространението на коронавирус у нас,
Коментари Харесай

Приемат проекти във Варненско, въпреки извънредното положение

 Въпреки въведеното изключително състояние поради разпространяването на ковид у нас, варненски локални инициативни групи не престават работа и готвят банкет на планови оферти по няколко ограничения, финансирани от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020г. Очаква се те да бъдат отворени за кандидатстване при започване на април, оповестяват от Областния информативен център-Варна.

МИГ " Долни чифлик и Бяла “ ще разгласи банкет по Мярка 4.2. " Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “. Общият финансов запас по процедурата е 195 580 лева Целта й е възстановяване на активността, икономическата успеваемост и конкурентоспособността на предприятията от хранително-преработвателната индустрия на територията на локалната инициативна група. Допустими претенденти са аграрни стопани от общините Долни чифлик и Бяла.

Земеделски производители могат да аплайват и по Мярка 4.1. " Инвестиции в аграрни стопанства “, бюджетът на която е 488 950 лв. Целта е да се подкрепи земеделието на територията МИГ " Долни чифлик и Бяла “ и да се насърчи въвеждането на нови технологии в производството.

Прием по същата мярка ще разгласи и МИГ " Девня – Аксаково “. Общият бюджет на процедурата е 203 076 лева Проектни оферти могат да подават аграрни стопани на територията на локалната инициативна група, както и приети групи и организации на производители на аграрни артикули. По мярката ще се финансират действия, свързани с внедряване на нови артикули, процеси и технологии, поощряване на съдействието с производителите и преработвателите на аграрни артикули, запазване на околната среда, възстановяване изискванията на труд и други

Подаването на планови оферти става напълно по електронен път посредством осведомителната система ИСУН 2020, прибавиха от Областния информативен център-Варна.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР