„Въпреки трудностите за фирмите в момента, Българската търговско-промишлена палата наблюдава

...
„Въпреки трудностите за фирмите в момента, Българската търговско-промишлена палата наблюдава
Коментари Харесай

Иракски Кюрдистан с интерес към България

„ Въпреки компликациите за компаниите сега, Българската търговско-промишлена палата следи позитивен отговор от бизнеса, който продължава да търси нови пазари и задгранични сътрудници. “ Това съобщи ръководителя на БТПП Цветан Симеонов при откриването на виртуална среща сред палатите на България и Иракски Кюрдистан.

Това оповестиха от БТПП.

Интересът от българска страна към работа с сътрудници от Иракски Кюрдистан е непрекъснат. Най-вече в областите: търговия, фармацевтична индустрия, козметична индустрия, осведомителни технологии и смарт решения, енергетика, химическа индустрия, селско стопанство и хранително-вкусова индустрия.

БТПП и сътрудниците ѝ от Иракски Кюрдистан – ТПП на гр. Ербил, Кюрдистанската ТПП, както и Съюза на вносителите и експортьорите на Иракски Кюрдистан поддържат обичайни връзки от 2011 година През 2019 година БТПП бе хазаин на два бизнес форума, проведени с ТПП Ербил и ТПП Багдад. По време на едно от събитията бе подписан меморандум за съгласие, който планува възобновяване и усилване на съдействието сред комерсиалните покои от двете страни за подкрепяне на бизнес взаимоотношението.

Дара Жалил Кхаят, ръководител на ТПП на гр. Ербил удостовери, че компаниите от Иракски Кюрдистан също поддържат интереса си към България, защото страната е входна врата към Европа, а също по този начин и източник на хранителни артикули и такива от първа нужда, предвид на обстоятелството, че Иракски Кюрдистан е извънредно подвластен от вноса им. Дара Кхаят насочи покана към БТПП и представители на българския бизнес да посетят Ербил след възобновяване на естествената конюнктура за пътешестване с цел да задълбочат контактите с локални компании. Освен това ТПП на Ербил съобщи предпочитание да подписа меморандум за съгласие с БТПП, който ще бъде разискван в най-близко време.

Основните ползи на иракските компании са ориентирани към търговия, хранителни артикули, строителни материали, фармацевтични и козметични артикули, както и в региона на туризма. Това стана ясно про време на представянията на фирмите от двете страни. Бе изявено предпочитание и за определяне на взаимни компании за разкриване на индустриални бази в Иракски Кюрдистан.

Подробни представяния направиха Българската организация за вложения, с присъединяване на основния секретар на организацията Ирина Кирова и Мукхлис Салеем, общоприет шеф на Борда за вложения на Иракски Кюрдистан.

Васил Василев, началник на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Ербил също се включи интензивно в събитието, както и спомага за неговото реализиране. Той съобщи, че Иракски Кюрдистан дава доста благоприятни условия за бизнес, които не са напълно познати на българските компании, само че е подготвен да спомага на бизнеса и в двете направления. Това в допълнение подкрепя нашата работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР