Въпреки това коалицията очаква подкрепа от хората на Бойко Борисов

...
Въпреки това коалицията очаква подкрепа от хората на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Владислав Панев: Абсурд е да поделим изпълнителната власт с ГЕРБ

Въпреки това обединението чака поддръжка от хората на Бойко Борисов за втория мандат, а повода да не желае да поддържа техен е, че би трябвало да се разходват вярно парите от проекта за възобновяване и еврофондовете. Манталитетът от последните 15 година за обогатяване от еврофондовете на малко на брой, счита Панев.

 

" Правителство на малцинството е доста подвластно от Народно събрание. В този смисъл в случай че ГЕРБ или друга група управлява част от значимите комисии в Народно събрание, това е доста сериозна власт - би трябвало да одобрят всички закони, могат да привикват министри всяка седми и да им разкатаят играта ", предвижда той. Но въпреки всичко посочи, че не са влизали в диалози за комисии, само че са подготвени на отстъпки.

 

 „ Би трябвало задачата на всички в този парламент да бъде лъчение на кабинет. Според нас е най-реалистично това да се случи с втори... Прочети повече " Това, което вършим последните седмици е оптималната бистрота. Още в предизборната акция обявихме изискванията си - без министри на ГЕРБ, без да поддържаме мандат на ГЕРБ. Сега разгласяваме какъв би бил съставът на нашия мандат. Акад. Денков е кадърен да извърши нужните промени за България. Изисква се ловко управление на страната, с цел да излезем от рецесията ", разяснява той часове след ПП-ДБ оповестиха проектосъстава на кабинета си.

 

Ясно декларирахме, че министри на ГЕРБ в нашия кабинет няма да има, от дълго време е прочут в това число и на господин Борисов, настоя Панев. Той напомни, че в предния парламент да разговаряли с всички групи, само че се е наложило да върнат мандата, а задачата на Народно събрание била точно групите да си приказват и да търсят единодушие. Преговори с Движение за права и свободи и БСп, както и с останалите ще се водят едвам откакто мандатът попадне в ПП-ДБ, водачите на шестте обединения в обединението щели да решат кой да е форматът " предостатъчно рано ".

 

На въпрос за какво единствено Асен Василев от шестимата водачи е попаднал в кабинета Панев сподели: " Асен Василев е човек, който несъмнено схваща от финанси. Преценката на акад. Денков е че той е нужен на кабинета, изключително, че престои внасяне на бюджет ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР