Въпреки така популярното си английско название се знае, че с

...
Въпреки така популярното си английско название се знае, че с
Коментари Харесай

Уникален есенен чийзкейк, който задължително да пробвате този сезон

Въпреки по този начин известното си британско наименование се знае, че с чийзкейк са подслаждали живота си още античните гърци. Днес този десерт е известен на всички места по света, и то под разнообразни форми, като главното, което не се е трансформирало, е че са прави въз основата на кремообразно сирене (маскарпоне, Филаделфия и др.) и към него се прибавя сметана (заквасена или бита).

Кремът може да бъде изсипан както върху към този момент изпечени блатове, по този начин и върху такива, които не изискват печене, както и самият кейк може да бъде изпечен или не. Въпрос на избор.

В следните редове нямаме за концепция да ви предлагаме съответни предписания за апетитен чийзкейк, а единствено да разпалим въображението ви, предлагайки някои хрумвания за есенен чийзкейк.

Тиквен чийзкейк

 Тиквен чийзкейк Снимка: Yordanka Kovacheva

Надали има по-характерен за есента плод от тиквата, а тиквеният чийзкейк търпи в действителност доста вариации, провокиращи творчеството ви.

За блата на чийзкейка можете да употребявате или към този момент изпечен по обичаната ви рецепта или пък общоприет, който се състои от бисквити и масло. Важното е тиквата да бъде изпечена, пюрирана и да ѝ се даде известно време да се оттекат соковете ѝ.

Тиквената маса се прибавя към сместа за чийзкейка, към която можете да добавите и типично есенни подправки като канела и джинджифил. Украсете тиквения чийзкейк и го оставете за най-малко 12 часа в хладилника, с цел да стегне. За по-бързи резултати можете да употребявате и желатин като кръвоспиращ сътрудник.

А чували ли сте за чийзкейк от алено цвекло?

Чийзкейк от алено цвекло

Хубавото на този есенен чийзкейк е освен превъзходният му усет, само че и наситено аленият му цвят. За задачата е належащо или да сварите, или да изпечете цвеклото на фурна, увито с алуминиево фолио. Ако не разполагате с време, можете даже да си закупите към този момент термично обработено цвекло в буркан.

Важното е да настържете или да пасирате цвеклото и да го оставите известно време да се отцеди. Имайте поради, че в случай че сте прекалили с количеството му, можете и да замразите една част от пастата от цвекло за последващи кулинарни завършения.

Смесвате отцеденото цвекло със сместа за чийзкейк, която всекидневно се подготвя от сирене, сметана и захар. В съответния случай ви предлагаме да добавите и портокалова есенция. Червената примес се изсипва върху към този момент приготвения плат, заглажда се и се оставя в хладилника, с цел да стегне. За край можете да украсите с портокалови резенчета.

Чийзкейк с райска ябълка

 Чийзкейк

Не по-малко известен артикул, който се появява есенно време е райската ябълка. След като бъде обелена и семето ѝ отстранено, тя може да бъде нарязана на ситно или настъргана. Прибавя се към сместа, която сте приготвили за чийзкейка, и се разбърква. Можете да добавите и желатин с цел да може съставките на крема да стегнат по-бързо.

Така или другояче, откакто сте изсипали тази примес върху блата за кейка, той би трябвало да престои няколко часа в хладилника. За топинг можете още веднъж да употребявате райска ябълка с желатин и лимонен сок, а за декорация - настърган шоколад.

Преди да консумирате този великолепен есенен чийзкейк е най-добре да го оставите да пренощува в хладилника.

Няма по какъв начин да не погледнете още от нашите неповторими оферти за:

- шоколадов чийзкейк;

- чийзкейк с извара;

- боровинков чийзкейк.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР