Въпреки сушата, която трае близо 3 месеца, няма опасност от

...
Въпреки сушата, която трае близо 3 месеца, няма опасност от
Коментари Харесай

Въпреки сушата: Язовир Среченска бара е пълен и няма опасност от воден режим в Монатана и Враца

Въпреки сушата, която трае близо 3 месеца, няма заплаха от воден режим в Монтана и Враца. В момента размерът на язовир „ Среченска бара “, от който се зареждат с изключение на двата регионални центъра още 25 селища, е 14.893 куб. метра при оптимален размер 15.5 куб. метра вода. Водните ресурси са положителни и са надалеч от сериозно равнище, считат специалистите от ВиК-Монтана.
Язовир „ Среченска бара “ се намира на 445 метра надморска височина наоколо до Берковица и е с повърхност 0.84 кв.м. Използва се като водоизточник, захранващ с вода градовете Враца, Монтана, Мездра и Берковица и села в областите Монтана и Враца. Язовирът разполага с помпена и пречиствателна станция за питейна вода.
Около водоема е обособена санитарно-охранителна зона, в която влизането е неразрешено. Целта е да не се замърсява водата на хидросъоръжението, което е източник на питейна вода за хиляди хора в над 20 обитаеми места. В санитарно-охранителната зона са неразрешени всевъзможни действия, които биха могли да доведат до отрицателни последствия за чистотата на водата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР