Въпреки сложната ситуация с коронавируса, целта ни е за максимум

...
Въпреки сложната ситуация с коронавируса, целта ни е за максимум
Коментари Харесай

Вълчев: Въпреки сложната ситуация с коронавируса, целта ни е за максимум присъствено обучение в училище

Въпреки комплицираната обстановка с ковид, задачата ни е за най-много присъствено образование в учебно заведение. Прогнозата ни е, че няма да има дълготрайно затваряне на учебните заведения, а ще има "превключване " на онлайн образование. По-малко ще бъде това "превключване " при по-малките възпитаници и в началните класове, сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 на онлайн церемонията за връчването на премиите на четвъртия випуск "Отличниците на България ".

"Здравето е най-важно и би трябвало да се съобразяваме с развиването на обстановката с ковид. Надяваме се, че през идващите седмици ще можем да прекъснем отрицателната динамичност, която имаме ", съобщи министър Вълчев.

Той акцентира, че образованието е сферата, в която има най-вече позитивна сила, най-вече религия, оптимизъм и вяра за бъдещето. Образователният министър поздрави всички отличници на България и означи, че тези награди се връчват преди Деня на националните будители. Будители са хората, които са основали и утвърдили нашата книжовност, нематериалност, език и просвета. Но будители са и всички, които през днешния ден с интелектуалната, креативната и духовната си сила съумяват да "заразят " и вдъхновят доста хора, и да оказват помощ животът ни да бъде по-добър и да има повече положителни хора в нашето общество, означи министър Вълчев.

Когато приказваме за отличници, има такава конотация, че това е обвързвано с оценката "Отличен 6 ", сподели просветителният министър. Той посочи, че отличените през днешния ден са младежи, които са вложили сила и са учили, само че те са също създатели, знаещи и можещи хора, а не просто възпитаници, които имат оценката "Отличен 6 ". Министър Вълчев изрази убеденост, че част от наградените възпитаници отсега нататък ще се причислят към системата на образованието и науката, с цел да просперираме като общество.

Сред наградените през тази година са възпитаници с извънредно високи триумфи, с ексцентрично мислене, както и зрелостници, постигнали оптимални оценки на държавните зрелостни изпити.

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова и ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков също връчиха награди на отличени възпитаници, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР