Въпреки скандалното и популистко поведение на Матео Салвини, през последните

...
Въпреки скандалното и популистко поведение на Матео Салвини, през последните
Коментари Харесай

Италианското правителство затруднява получаването на убежище

Въпреки скандалното и популистко държание на Матео Салвини, през последните два месеца публичното утвърждение за него се е удвоило и е минало 30%

Още по тематиката
Италия и Унгария ще работят дружно за корав метод към миграцията
29 авг 2018
Италия заплаши с несъгласие бюджета на Европейски Съюз, в случай че няма промени в политиката за мигрантите

Вицепремиерът Матео Салвини се среща през днешния ден с унгарския министър председател Виктор Орбан
28 авг 2018
Интернационал на популистите

Игра с огъня
13 юли 2018 Италианското държавно управление одобри декрет на вътрешния министър Матео Салвини, с който приемането на леговище в Италия става доста по-трудно. Указът на водача на крайнодясната " Лига " и действително индивидът, който ръководи страната, лимитира обсега на филантропичната протекция за бежанци и удвоява периода на задържане на нередовни мигранти в Италия. Пакетът от политики свързва мигрантския въпрос с националната сигурност, като също включва правила за интензивен надзор на наемането на камиони и ванове заради опасност от терористични актове.

С указ от вътрешния министър

Според законодателството, което би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание и от президента, в случай че мигрант бъде сметнат за " обществено рисков " или е наказан за закононарушение, в това число търговия с опиати и полово посягане, неговата молба за леговище може да бъде отхвърлена, а той да бъде неотложно репатритан, написа Politico.

Друга мярка дава по-тясно определение на това кой може да получи филантропична протекция, която сега подсигурява двегодишно позволение за престой в Италия. Това са да вземем за пример мигранти, които са били жертви на трудова употреба или на трафик на хора, които се нуждаят от непосредствена здравна помощ или са избягали от естествени бедствия в страната си. Досега дефиницията за филантропична протекция беше по-широко интерпретирана и можеше да варира съгласно случая.

През предходната година Италия е предоставила филантропична протекция на 20 хиляди души, което е 25% от хората, търсещи леговище. За съпоставяне - леговище от политическо гонене или тичане от война е било предоставено единствено на 16% от търсещите леговище, оповестява Reuters. Политиките на Салвини съществено ще лимитират приемането на леговище в Италия.

Миграцията и националната сигурност в един параграф

Декретът също удвоява позволеното време за задържане на нередовни мигранти от 90 на 180 дни, което би дало повече време на държавното управление да уреди депортирането на мигрантите, без да се постанова да ги пуска на независимост. Така също ще бъде засилен контролът над наемането на камиони и ванове поради опциите да бъдат употребявани за терористични офанзиви. Има и предложение да се лишава италианското поданство на натурализирани мигранти при доказване на терористична активност.

По този метод Салвини непосредствено обвързва миграционната политика с националната сигурност и криминалността – акт, който провокира рецензии както от католическата черква, по този начин и от интернационалната общественост. Салвини разказа декрета си като стъпка към по-безопасна Италия.

Тръмпистко държание в Европа

Въпреки популисткото държание на Матео Салвини и дясната партия " Лига ", през последните два месеца публичното утвърждение за него се е удвоило и е стигнало над 30%. С изключително утвърждение се употребяват напъните на Салвини да забрани на избавителни кораби в Средиземно море да пускат котва в италиански пристанища – ход, поради който следва следствие против Салвини за превишаване на конституционните му пълномощия.

" Това е стъпка напред, която ще направи Италия по-сигурна страна ", написа във Фейсбук вътрешният министър Матео Салвини. Според него мярката ще помогне за по-ефикасна битка с " мафиотите и трафикантите, за понижаване на разноските за раздутата имиграция, за по-бързо експулсиране на нарушителите и подправените претенденти за леговище, за лишаване на поданството на терористите, за предоставяне на повече пълномощия на силите на реда ".

Предложенията бяха посрещнати с рецензии от филантропични групи и правни специалисти, съгласно които е допустимо законодателството да нарушава италианската конституция.

Салвини и министър председателят Конте опазиха ограниченията на конференция, като обявиха, че законодателството ще изравни Италия с други европейски страни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР