Въпреки санкциите на всички фронтове заради инвазията в Украйна, Русия

...
Въпреки санкциите на всички фронтове заради инвазията в Украйна, Русия
Коментари Харесай

Руски сериал за богатири ще конкурира Батман и Супермен

Въпреки глобите на всички фронтове поради нашествието в Украйна, Русия не стопира да се състезава със Запада и най-много със Съединени американски щати. В кинематографичната надпревара филмовото студио „ Ленфилм “ преди дни разгласи старта на подготовката на 8-серийна продукция „ Витязи “ – историческо фентъзи със супергеройска тема. В описанието на плана се споделя, че творбата ще стане „ жанров опит “ в духа на „ Пазителите “ по графичните романи на Алън Мур и на поредицата „ Отмъстителите “ от киновселената на „ Марвел “. „ Витязи “-те обаче ще се опират на фолклорните обичаи на съветското национално творчество.

Главната цел на плана е сюжетите и персонажите от съветския фолклор да се приспособяват и модернизират по усета на младежката публика, тъй че богатирът Иля Муромец или Змей Горянин да станат за новите генерации известни като супергероите от блокбастърите и комиксите, споделя се в известието на уеб страницата на „ Ленфилм “. От синопсиса на „ Витязи “ излиза наяве, че поредицата ще обхване събития от няколко столетия: монголо-татарското иго, Наполеоновите войни от 1812-а, Великата отечествена война и наши дни. 

Служителите на филмовата компания към този момент са пристъпили към създаването на сюжета. В процеса са ангажирани и актьорите Иван Добронравов, Юрий Колоколников, Владимир Епифанцев, Антон Василиев, Александър Устюгов, Максим Суханов, Пьотр Красилов, Лиза Янковская, Виктория Исакова. Планирано е фотосите за стартират идната година, като за режисьор е избран Клим Козински, станал прочут в родината си със сериала „ Отвъд себе си “.

„ В последно време в нашето кино все по-често се обръщат към героите от фолклора, само че го вършат повече в комедиен или епизодичен формат. А в съветския културен канон и приказките могат да се намерят стотици подготвени хрумвания за сюжети, десетки плътни герои и необикновено богата фактология. Руските богатири ще припомнят, че и ние имаме своите супергерои. „ Витязи “ ще изследва това безпределно приказно пространство, ще търси претекстове, съзвучни и понятни за актуалните фенове “, разяснява ръководителят на съвета на шефовете на „ Ленфилм “, режисьорът Фьодор Бондарчук.

„ Богатирите са пазели Древната Рус. В националната памет те са си останали герои, само че в реалност те са били наемници, измежду които е имало както благородни, по този начин и безскрупулни воини-свръхчовеци. Времето на техните подвизи е отминало, когато по съветските земи идва татаро-монголската войска на цар Калин, който разгромява войските на богатирите и подчинява Русия на волята си. Оттогава рицарите витязи почнали да живеят скрито сред хората. Те се вдигали в отбрана на родината единствено по време на противников нашествия и огромни военни спорове: в Северната война с шведите, в борбите с Наполеон, в сраженията от Великата отечествена война. Богатирите оставали все по-малко, до наши дни са доживели единствено неколцина воини, които още веднъж ще би трябвало да се обединят… “, споделя се в описанието на концепцията, оповестено в уеб страницата на „ Ленфилм “. Намерения, които нямат доста общо със сегашната обстановка към Русия, само че пък пропагандните упоритости на плана са видни отдалеч…

В момента „ Ленфилм “ работи над 15 кинопроекта, пет от които вече са в постпродукция. Сред тях е и военната драма „ Въздух “ с режисьор Алексей Герман-младши.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР